Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak sila

Obama podupire Rusije u ulazak u WTO

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama izjavio je da Washington blisko surađuje s Rusijom vezano za njezina nastojanja da se pridruži Svjetskoj trgovinskoj organizaciji.

Također je američkom Kongresu priopćio da je ratificiranje START sporazuma o naoružanju glavni prioritet.

Pročitajte i ovo Marija Vučković, ministrica poljoprivrede 10 najvažnijh točaka Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo" Andrej Plenković i Dragan Čović snažna podrška Hrvatske Sastali se Plenković i Čović: "Otvaranje pristupnih pregovora BiH zajednički politički prioritet"

'Usko surađujemo vezano za ruski interes za potencijalni ulazak u WTO', rekao je Obama novinarima na kraju bilateralnog sastanka s ruskim predsjednikom Dmitrijem Medvedevim na marginama azijsko-pacifičkog gospodarskog summita u Japanu.

>> G20: Optužbe SAD-a i Kine da međusobno štete međunarodnoj trgovini

Istaknuvši da je Rusija bila 'odličan partner' u nizu pitanja važnih za Sjedinjene Države, Obama je kazao da sada snažno gura ugovor o nuklearnom naoružanju koji su dvojica lidera dogovorila ranije ove godine.

Obama i Medvedev potpisali su novi sporazum u travnju, obvezavši se da će nekadašnji neprijatelji iz Hladnog rata smanjiti razmješteno nuklearno oružje za oko 30 posto. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene