Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je da Washington blisko surađuje s Rusijom vezano za njezina nastojanja da se pridruži Svjetskoj trgovinskoj organizaciji.


Također je američkom Kongresu priopćio da je ratificiranje START sporazuma o naoružanju glavni prioritet.

'Usko surađujemo vezano za ruski interes za potencijalni ulazak u WTO', rekao je Obama novinarima na kraju bilateralnog sastanka s ruskim predsjednikom Dmitrijem Medvedevim na marginama azijsko-pacifičkog gospodarskog summita u Japanu.

Vezani članci Andrej Plenković Premijer novinarima dijeli lekcije, a na konferenciju kasnio više od sat vremena: "To je njegov princip - ja govorim, vi slušate, kad ja dolazim, vi čekate" Goran Grlić Radman Hrvatska će u siječnju proglasiti isključivi gospodarski pojas: ''Sve tri zemlje ostaju predane unapređenju suradnje u istinskom europskom duhu''

>> G20: Optužbe SAD-a i Kine da međusobno štete međunarodnoj trgovini

Istaknuvši da je Rusija bila 'odličan partner' u nizu pitanja važnih za Sjedinjene Države, Obama je kazao da sada snažno gura ugovor o nuklearnom naoružanju koji su dvojica lidera dogovorila ranije ove godine.

Obama i Medvedev potpisali su novi sporazum u travnju, obvezavši se da će nekadašnji neprijatelji iz Hladnog rata smanjiti razmješteno nuklearno oružje za oko 30 posto. (Hina)