Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon konvencije

Obama održava prednost pred Romneyem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama je i dalje, nakon održane Nacionalne demokratske konvencije, u prednosti pred republikanskim protukandidatom na predstojećim izborima Mittom Romneyem, prema rezultatima istraživanja javnog mnijenja Reuters/Ipsosa objavljenim u nedjelju.

Od 1419 ispitanika, koliko ih je u posljednja četiri dana sudjelovalo u anketi, 47 posto bi ih glasovalo za Obamu, a za Romneya 43 posto, kada bi se izbori održavali danas.

Prednost američkog predsjednika u odnosu na Romneya ostala je nepromijenjena od subote, premda su se republikanci nadali da će splasnuti entuzijazam Obaminih glasača potaknut konvencijom demokrata.

"To znači da su demokrati na dobrome putu da ovako i nastave do kraja predizborne kampanje", rekla je predstavnica agencije Ipsos Julia Clark. Na anketno pitanje "tko može bolje zaštititi radna mjesta Amerikanaca", 42 posto od 1660 registriranih birača odgovorilo je s - Obama, a 35 posto ih se opredijelilo za Romneya.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najnovija istraživanja Predsjednička utrka Obame i Romneya vrlo izjednačena Slika nije dostupna Pretekao predsjednika Romney prikupio 35 milijuna dolara donacija više od Obame

>> 'SAD se pobrinuo da nas Bin Laden više nikada ne napadne'

Predsjednik Obama i njegovi demokratski partneri su tijekom kolovoza u sklopu kampanje uspjeli prikupiti više od 114 milijuna dolara, pretekavši na taj način Romneya, prvi put u višemjesečnoj utrci za Bijelu kuću.

Bivši guverner Massachusettsa, Romney i njegovi repulikanci tijekom kolovoza su prikupili 111 milijuna dolara. Za usporedbu, Obama je tijekom srpnja prikupio 75 milijuna dolara, a Romney 101 milijun. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene