Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Obama napustio svoju crkvu u Chicagu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Barack Obama napustio je jučer svoju crkvu u Chicagu zbog kontroverznih propovijedi svoga nekadašnjeg pastora, rekao je glasnogovornik Obamine kampanje Robert Gibbs.

Obama je odlučio da ode iz crkve Trinity United Church of Christ u Chicagu nakon što je onamo odlazio dva desetljeća i zbog nedavnih izjava koje je izrekao njegov bivši pastor velečasni Jeremiah Wrighta Jr. On je u zadnja dva mjeseca u propovijedima rekao kako je američka vlada možda odgovorna za širenje AIDS-a u crnačkim zajednicama, a neke je američke ratne aktivnosti izjednačio s terorizmom.

Pročitajte i ovo Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast

"Kap koja je prelila čašu" bio je najnoviji skandal koji je izazvao velečasni Michael Pfleger, katolički svećenik u posjetu toj crkvi, koji se rugao Obaminoj demokratskoj protivnici Hillary Clinton i implicirao da se ona nada nominaciji samo zato što je bijela.

Obama je osudio te Wrightove i Pflegerove propovijedi i ovaj tjedan rekao kako je "duboko razočaran" Pflegerovom "nazadnjačkom retorikom koja vodi podjelama".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene