Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka državna tajnica Hillary Clinton, koja se idući tjedan treba vratiti na posao nakon bolesti, u siječnju odlazi s dužnosti nakon dobro odrađene službe kojom je uspjela Americi vratiti ugled, izvješćuje američki javni radio NPR pozivajući se na ocjene analitičara.


Glasnogovornik državne tajnice, rekao je kako će se ona idući tjedan vratiti na posao nakon bolesti koja je početkom prosinca počela želučanom virozom i dehidracijom, zbog čega se onesvijestila, pala i pretrpjela potres mozga.
Clinton je odsutna od 13. prosinca, a zbog bolesti je morala otkazati putovanja i svjedočenje pred američkim Kongresom o napadu na konzulat u Libiji u kojem je ubijen američki veleposlanik.

>>Hillary Clinton se onesvijestila i 'zaradila' potres mozga

Vezani članci Slika nije dostupna Gadafijeve snage premiještaju tijela ubijenih? Slika nije dostupna 'Nad Bliskim istokom bjesni oluja svih oluja'

Nedavno je na prijemu za diplomate predsjednik Barack Obama hvalio rad svoje ministrice vanjskih poslova nazivajući je "neumornom i izvanrednom" dužnosnicom koja je "na putu bila više od 400 dana i prešla gotovo milijun milja".

Ona je jedan od najboljih državnih tajnika u američkoj povijesti, vratila je Americi vjerodostojnost u svijetu te doprla do srca običnih ljudi u najudaljenim dijelovima svijeta, rekao je Obama.

Hillary Clinton zasad nije objavila ništa o svojim planovima za budućnost, no ako odluči natjecati se za predsjednicu SAD-a na izborima 2016., njezina služba državne tajnice bit će joj velik ulog. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook