Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Murmansku

Nuklearnu podmornicu gase helikopteri i brodovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je u četvrtak poslala helikoptere i remorkere u borbu protiv požara koji je izbio na nuklearnoj podmornici na remontu u Murmansku, ali vlasti i dalje tvrde da je razina radijacije normalna.

Na lokalnoj televiziji prikazan je golem stup dima nad remontnim zavodom u Murmansku na sjeveru Rusije, a helikopteri gase plamen koji se diže i deset metara u visinu. Rusija je objavila da je svo oružje uklonjeno sa 167-metara dugačke nuklearne podmornice Ekatarinburg, te da je nuklearni reaktor ugašen.

'Razina razina radijacije normalna je. Nitko nije ozlijeđen', rekla je glasnogovornica ministarstva za hitna stanja.

K-84 Ekaterinburg je nuklearna podmornica klase Delta, koja može nositi 16 balističkih projektila, svaki sa četiri bojne glave. S te je podmornice u srpnju probno ispaljen balistički projektil R-29RM Sineva iz Barentsova mora.

Vjeruje se da je požar u remontnome zavodu u Rosljakovu, jednom od glavnih brodogradilišta ruske sjeverne flote, 1.500 kilometara sjeverno od Moskve, izbio kad se zapalila drvena skela dok je podmornica bila u suhome doku. (Hina)

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene