Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Objavili su to vojvođanski mediji prenoseći vijest o posvećivanju vode gradskog vodovoda na blagdan Bogojavljenj.


Novosadskim vodovodom od 19. siječnja teče sveta voda, objavili su vojvođanski mediji, prenoseći vijest o posvećivanju vode gradskog vodovoda na blagdan Bogojavljenja, koji je slava novosadskog Javnog komunalnog poduzeća "Vodovod i kanalizacija".

Vezani članci voda Mještanima je prekipjelo - žive pokraj izvora, a nemaju vodu: "Sin me kad dođe iz vrtića pita - tata, zašto ne mogu piti iz špine, zašto moram vodu iz boce?" Poplava u Splitu zbog puknute cijevi - 4 Bujica u Splitu: "Prije dvije godine bio je isti slučaj. Samo su to popravili i otišli, više nikad nisu pogledali cijevi"

Pokrajinski pučki pravobranitelj osudio je postupak uprave vodovoda a Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) čin posvećivanja vode nazvala je "skandalom koji priliči aktualnoj gradskoj vlasti", koju vodi Srpska napredna stranka (SNS).

Vodu je blagoslovio novosadski svećenik Srpske pravoslavne crkve na poticaj predsjednika Narodnog pokreta "Dinara-Drina-Dunav" Tomislava Bokana, koji je i savjetnik direktora "Vodovoda i kanalizacije", prenijeli su novosadski internetski portali "Autonomija" i "021".

Žeđ pokraj izvora: Nemaju vode, a žive kraj Čikole

"Na ovaj način sadašnje rukovodstvo našeg vodovoda pokazuje da u pravom duhu kulture, tradicije i skromnosti upravlja ovim poduzećem", rekao je tom prilikom Bokan, poručivši da je "blagoslov time prenesen na vodu koju će ubuduće piti Novosađani".

Na proslavi je bilo i nekoliko dužnosnika novosadske vlasti, ali je bio primjetan izostanak članova vladajućeg SNS-a.

LSV se u priopćenju za javnost upitao "odakle pravo interesnoj organizaciji Dinara-Drina-Dunav da tako nešto organizira u sekularnoj državi i poduzeću čiji su vlasnici svi građani Novog Sada, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost".

Liga je ocijenila da je posvećivanje vode iz gradskog vodovoda još jedan dokaz što se događa kada grad vode bahati, nesposobni i nestručni ljudi, koji JKP Vodovod i kanalizacija promatraju kao partijski plijen i stranačko poduzeće.

"Neprimjereno je da javno poduzeće obilježava vjerske blagdane i time dovodi u pitanje ustavna načela", navodi se u priopćenju za javnost vojvođanskog pučkog pravobranitelja koji je osudio posvećivanje vode.

Novosadski portali objavili su da je vijest o posvećivanju gradske vode postala hit na društvenim mrežama, koje su pune fotomontaža i fotografija kojima se ismijava taj čin. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook