Obavijesti Video Pretražite Navigacija
on sve negira

Novinarka optužila Borisa Johnsona da ju je dirao po nozi: "Ispod stola sam osjetila njegovu ruku na bedru"

Boris Johnson (Foto: AFP)
Boris Johnson (Foto: AFP) Foto: Afp
Britanski premijer Boris Johnson u ponedjeljak je odbacio tvrdnje da je prije dvadeset godina neprimjereno dodirivao novinarku te je istaknuo kako je javnost zainteresiranija za njegove planove reformi nego za tu temu.

Odnos Borisa Johnsona prema nekoliko žena postao je tema u javnosti u vrijeme dok se on priprema izvesti Veliku Britaniju iz Europske unije 31. listopada. Optužbe protiv britanskog premijera bacile su sjenu nad godišnjom konferencijom njegove Konzervativne stranke koja je počela u nedjelju.

Pročitajte i ovo Lee Jae-myung Priznao "Ne želim da on to postane!" Muškarac optužen da je nožem izbo južnokorejskog političara: To je napravio iz suludog razloga Slika nije dostupna Britanska vojna industrija u problemu? Iznio teške optužbe na račun Saudijske Arabije

Kolumnistica Charlotte Edwardes objavila je u Sunday Timesu kako ju je Johnson neprimjereno dirao na ručku 1999. godine, u vrijeme dok je bila urednica magazina Spectator.

"Ispod stola sam osjetila Johnsonovu ruku na bedru. Stisnuo ga je", napisala je Edwardes.

Otkrila je kako je to kasnije kazala drugoj ženi, koja je sjedila na istoj strani s Johnsonom, a ona je tvrdila da je dirao i nju.

Johnson je u razgovoru za televiziju odbacio te tvrdnje, kao i da su one bacile sjenu na konferenciju.

"Mislim da javnost želi čuti što činimo kako bismo ujedinili državu i poboljšali njihove živote."

Nakon što je glasnogovornik Downing Streeta odbacio njezine tvrdnje, Edwardes je na Twitteru napisala: "Ako se premijer ne sjeća tog incidenta, onda očito imam bolje pamćenje od njega". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene