Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema sigurnog mjesta

POD NEPRESTANIM NAPADIMA i SNAŽNIM BORBAMA Novinarka prenosila uživo kako izgleda život u Alepu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je pod konstantnim napadima, život mnogih stanovnika Alepa teče koliko toliko uobičajenim tempom.

Lokalni sirijski novinar autom je provezao novinarku RT-a Lizzie Pehlan i u live streamu na njezinoj stranici pokazao kako izgleda Alepo, kao i četvrt u kojoj se događaju najsnažnije borbe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nužan prekid vatre UN-ov izaslanik za Siriju upozorava: Idlib bi mogao postati novi Alep Slika nije dostupna Zoran Marinović iz Alepa "Pitamo se odakle milijuni ljudi dolaze na Stari kontinent, a odgovore možemo potražiti među ovim ruševinama"

'Mnogi moji prijatelji odselili su iz Alepa, ali mislim da je raspoloženje isto kao i kad sam se odselio 2012. iz Alepa u Damask', objasnio je novinar.

'Prije sukoba nismo imali problema s religijom, tko pripada kojoj religiji', dodao je, prenosi RT.

Unatoč tome što se život odvija uobičajeno, u Alepu nema sigurnog mjesta, jer na bilo koje mjesto može past bomba bilo iz redova pobunjenika ili vojske Bašira al Asada.

U Alepu rade neke škole i bolnice, a stanovnici su sudeći po snimci koja je bila emitirana uživo, navikli na nesigurnost te unatoč stalnoj prijetnji šetaju ulicama, odlaze u kupovinu…

Alepo je podijeljen između Vladinih snaga i pobunjenika raznih skupina, a u posljednja tri tjedna drastično se promijenila situacija. Ofenzivu su pokrenuli pobunjenici al Kaideine ćelije Al Nusra te preuzeli tri vojne akademije i pod kontrolu stavili opskrbu rutu grada.

Snažne borbe već se nekoliko dana odvijaju na jugu grada.

Snimku prijenosa uživo možete pogledati na ovom linku.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene