Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napušta Irak

Novinar koji je gađao Busha traži azil u Švicarskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mauro Poggia, odvjetnik iračkoga novinara koji je u prosincu cipelama gađao američkog predsjednika Georgea W. Busha, objavio je u ponedjeljak da će njegov branjenik zatražiti politički azil u Švicarskoj jer mu je u domovini život ugrožen.

Muntadar Al-Zaidi, optužen za napad na inozemnog dužnosnika, jer je 14. prosinca na konferenciji za novinare u Bagdadu izuo svoje cipele te njima, uz pogrde, gađao Busha kriveći ga za nedaće što su pogodile Irak, u iračkome zatvoru čeka početak suđenja.

Pročitajte i ovo Odmorište Zermatt Planina Matterhorn Šestero ljudi nestalo tijekom skijanja: Policija bez novih informacija i nakon akcije potrage Slika nije dostupna Suđenje 19.veljače Bacača cipela na Busha čeka 15 godina zatvora?

>> Sud ne zna za što bi optužio novinara koji je cipelom gađao Busha

Poggia, odvjetnik koji radi u Ženevi, izjavio je kako ga je u siječnju nazvala novinarova obitelj i obavijestila da je Al-Zaidi u zatvoru bio pretučen i mučen. Kad iziđe iz zatvora, Al-Zaidi bi se trebao javiti u Švicarsko veleposlanstvo u Bagdadu i službeno podnijeti zahtjev za dodjelu azila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene