Policija pred zgradom saudijskog veleposlanstva (Foto: AFP)
Policija pred zgradom saudijskog veleposlanstva (Foto: AFP)

Američki mediji tvrde da je novinar Jamal Khashoggi, kojem se gubi svaki trag nakon što je ušao u saudijsko veleposlanstvo u Istanbulu, ubijen u zgradi veleposlanstva te da je njegovo tijelo potom izrezano u komade.


Tijelo nestalog novinara Jamala Khashoggija izrezano je u komade nakon što je ubijen prije dva tjedna u saudijskom veleposlanstvu u Istanbulu, javlja CNN pozivajući se na turske službene izvore. 

Vezani članci Kolumnist Jamal Khashoggi (Foto: AFP) Novi stravični detalji ubojstva saudijskog novinara: Kremiran je u peći konzula u Istanbulu? Pravda za Jamala Khashoggija (Foto: AFP) Istražiteljica ubojstva koje je zgrozilo cijeli svijet: "Imala sam uvid u dio jezivog audiomaterijala..."

Te su tvrdnje obravljene nakon što su turski istražitelji devet sati pretraživali saudijsko veleposlanstvo u ponedjeljak navečer.

Uvjereni su da je Khashoggi ubijen u veleposlanstvu 2. listopada, nakon što je došao po dokumente koji su mu bili potrebni za vjenčanje sa svojom turskom zaručnicom Hatice Cengiz. Saudijska Arabija je isprva tvrdila da je Khashoggi živ napustio zgradu njihovog veleposlanstva, no Cengiz ga, nakon što je otišao u veleposlanstvo, više nije vidjela. 

Ubijeni novinar Jamal Khashoggi (Foto: AFP) (Foto: jamal, Khashoggi)

Oglasio se i američki predsjednik Donald Trump koji je na Twitteru napisao da će rezultati istrage biti poznati vrlo brzo. "Upravo sam razgovarao sa saudijskim princom koji tvrdi da nema saznanja o događajima u njihovom veleposlanstvu u Turskoj. Tijekom našeg razgovora on je bio s državnim tajnikom Mikeo Pompeom i rekao mi je da je već započeo cjelovitu istragu o tom pitanju", napisao je Trump, dodajući da će se odgovori znati uskoro.

CNN je objavio da su vidjeli kako ju u ponedjeljak, prije turskih istražitelja, u glavnu zgradu veleposlanstva ušla ekipa za čišćenje.