Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Požar je izbio ispod poklopca motora vozila unajmljenog u Sarajevu.


Kevin Richberg, mladi američki novinar i putopisac iz New Yorka, jučer je usred dana, oko 12.45 sati, na novoj gradskoj magistrali u Mostaru, u naselju Mahala, iskočio iz vozila u plamenu te si tako spasio život. Ostali vozači su mu priskočili u pomoć uređajima za gašenje pa su požar gotovo uspjeli lokalizirati do dolaska vatrogasaca.

Vezani članci Policajci mlate mladića Pokrenuta istraga protiv policajaca koji su pretukli mladića u centru Mostara: Nasilnici suspendirani do daljnjeg Policajci mlate mladića Mladić kojeg su u Mostaru iscipelarili policajci: "Ispričao sam se, ponudio sam se da platim kaznu, no oni su krenuli s udarcima"

"Trojica vozača su odmah iskočila iz svojih vozila, ali je vatra munjevitom brzinom već bila zahvatila čitavu unutrašnjost. Strahovalo se od eksplozije, a u tom slučaju bi se zasigurno dogodila tragedija. Prethodno je nešto i puklo u vozilu", kaže nam mladić nakon sudjelovanja u akciji pomoći Amerikancu koji se zaustavio kada je vidio plamen ispod poklopca motora vozila VW polo unajmljenog u Sarajevu.

"Ovo vozilo sam unajmio prije sedam-osam dana i sve je bilo u redu, ali danas dok sam se vozio prema Blagaju, gdje sam htio snimiti neke priloge za TV- kuće, odjednom se počelo dimiti. Okrenuo sam se na cesti i htio vratiti natrag u hotel u Starom gradu, ali tada je počelo još jače dimiti pa sam se parkirao ovdje pokraj ceste. Vjerojatno su u pitanju instalacije", rekao je Richberg za Vecernji.ba. I on je sam svojim fotoaparatom fotografirao izgoreno vozilo, a to je ujedno bio i jedini dio opreme koju je uspio spasiti.

"Dok sam iskakao iz vozila u plamenu osjećaj je bio dramatičan. Kao novinar sam proputovao 130 zemalja i vidio sve i svašta. Vidio sam svakakve stvari, a sada mi je jedina preokupacija kako nabaviti policijsko izvješće radi osiguranja. Auto je bio osiguran, a ljudi iz Sarajeva su mi obećali poslati drugi. Policajci su dva puta dolazili, ali su mi rekli da im službe danas ne rade i da moram sutra doći u policijsku postaju. Je li danas neki praznik?", pitao je Richberg pa je i dobio odgovor - Dan republike! (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook