Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tlo podrhtavalo u 15 navrata

Novi Zeland: U potresu oštećeno dvadesetak zgrada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neke četvrti su ograđene u drugom po veličini novozelandskom gradu Christchurchu pošto je dvadesetak zgrada oštećeno u podrhtavanjima tla.

To se dogodilo gotovo četiri mjeseca otkako je snažan potres jačine 7.1 stupnja razorio središnje poslovno područje. Tlo je podrhtavalo u 15 navrata između 2 sata ujutro i 17.30 sati, a najsnažnije podrhtavanje iznosilo je 4.9 stupnjeva s epicentrom samo pet kilometara od središta grada i prekinulo je opskrbu električnom energijom u 40.000 zgrada.

Pročitajte i ovo Poplave u Dubaiu - 2 Nezapamćeno nevrijeme Ujedinjeni Emirati saniraju štetu: Najmanje jedna osoba poginula, zračni promet otežan Snažan potres pogodio Nepal bez kontakta s brdovitim područjem Urušile se kuće u snažnom potresu u Nepalu: Poginulo najmanje 128 ljudi

>> N. Zeland: Novi potres pogodio isti grad

Trgovački centri, prepuni kupaca zbog božićnih rasprodaja, evakuirani su, kao i hoteli puni turista. Zasad nema podataka o ozlijeđenima. Policija je priopćila da će neke četvrti ostati ograđene zbog bojazni od pada stakla i dijelova zgrada. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene