Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporna antena na vrhu

Novi WTC ipak neće biti najveći neboder u SAD-u?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neboder u izgradnji, One World Trade Center u New Yorku, čini se, ipak neće biti najveća građevina u SAD-u, bez obzira na svojih 1.776 stopa visine (541 metar).

Promjena u dizajnu takozvane "igle" nebodera, koja će biti na vrhu, podigla je pitanja kod građevinskih stručnjaka u SAD-u i dovela u pitanje računa li se takav dodatak u ukupnu visinu nebodera.

Pročitajte i ovo Policija i vatrogasci u New Yorku Kaos u New Yorku VIDEO Podrhtavanje tla i eksplozije probudili građane: Policija odmah podigla helikoptere Auto nakon požara u New Yorku Imaju razloga za to VIDEO Dvije osobe poginule, pet ozlijeđenih u prometnoj nesreći: Zbog jednog razloga policija sumnja na terorizam

>> Pogledajte novi najviši neboder u New Yorku

Dizajneri nebodera i arhitekti smatraju kako bi tu "iglu" koja je trebala biti obložena fiberglasom čitavih svojih 124 metra visine, što bi bilo nemoguća misija za održavanje i popravak, prenosi AP.

Čikaška organizacija The Council of Tall Buildings and Urban Habitat ističe kako antene ne ulaze u konačnu visinu nebodera. Jedina je iznimka ukoliko "igla" predstavlja nastavak konstrukcije samog nebodera, a ne jednostavno namontirani dodatak, kao što je slučaj s OWTC-om.

Bez visine antene, OWTC neće biti najviša zgrada u SAD-u, ali će i dalje biti najveća u New Yorku. Najveći je zasad, a tako bi moglo i ostati, toranj Willis u Chicagu, visine 442 metra, ne uključujući njegove antene.

prošlog tjedna OWTC je postao najviši neboder u New Yorku, preuzevši titulu od veterana Empire State Buildinga, koji je titulu preuzeo nakon tragedije 11. rujna 2001. godine u kojoj su u terorističkim napadima na New York srušeni "Blizanci".

OWTC će biti visok, bez antena, 416 metara po dovršetku, a zajedno s antenama 1.776 stopa (541 metar), što je simbolična brojka, koja predstavlja godinu osnivanja SAD-a.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene