Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međuetnički incidenti

Novi sukobi Makedonaca i Albanaca u Skopju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U noći na nedjelju izbili su novi međuetnički incidenti između Makedonaca i Albanca u Skopju, priopćila je makedonska policija u nedjelju, te postoji bojazan od daljnjeg pogoršanja odnosa dvije najveće makedonske etničke zajednice.

Jedan 15-godišnji Makedonac hospitaliziran je nakon što ga je u središtu Skopja napala skupina Albanaca, od kojih su neki bili naoružani palicama za baseball, po priopćenju policije. Privedena su petorica napadača, rekla je policija.

U većinom makedonskoj četvrti Gorče Petrov nepoznati napadači napali su, također baseball palicama, 66-godišnjeg muškarca i nakon toga pobjegli u četvrt Saraj, u kojoj su Albanci većina. Napadnuti muškarac je hospitaliziran, rekla je policija.

U makedonskoj prijestolnici je pojačana nazočnost redarstvenih snaga, posebice na mjestima okupljanja mladeži kao što su trgovački centri i parkovi, a u sredstvima javnog prijevoza raspoređeni su i policajci u civilu, izvijestila je agencija AFP.

U međuetničkim incidentima je u Skopju, Tetovu i Prilepu od četvrtka ozlijeđeno je najmanje 14 osoba. Do eskalacije međuetničkih netrpeljivosti i porasta broja incidenta došlo je nakon što je prije tjedan dana u Gostivaru policajac makedonske nacionalnosti u svađi oko parkirnog mjesta ubio dvojicu Albanaca. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija stručnjaci objasnili Velika vojna analiza: Ovo su tri pravca kojima bi rat u Ukrajini mogao ići 2024. godine Slika nije dostupna Sukobi u Makedoniji 'Samo netko s lošim namjerama po suživot može namjerno izazvati incident'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene