Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najteže u Španjolskoj

Novi rekord: U eurozoni nezaposleno 19 MILIJUNA ljudi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz eurozone su stigli podaci o nezaposlenosti u siječnju ove godine koji pokazuju da je na burzama gotovo 19 milijuna ljudi te da je stopa dosegnula rekord od 11,9 posto!

Stopa nezaposlenosti u državama eurozone iz mjeseca u mjesec ne prestaje obarati rekorde. U siječnju je s prosinačkih 11,8 skočila na 11,9 posto, što nije zabilježeno od 1995. godine, otkad se nezaposlenost mjeri trenutnim metodama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povećali BDP One su spasile Talijane od 3. recesije Slika nije dostupna Crne slutnje Kriza eurozone nije gotova, najgore vijesti tek stižu

Kako prenosi Bloomberg, trenutno je na zavodima za zapošljavanje diljem 17 članica eurozone 18,99 milijuna ljudi, a posebno je izražena stopa nezaposlenosti mladih, koja iznosi 24,2 posto.

>> Iz EU stižu upiti za hrvatske radnike: Doznajte koja su zanimanja tražena!

Najteža je situacija u Španjolskoj, u kojoj kriza ne jenjava te se odnedavno ponovno spominje mogući bankrot te države. Stopa nezaposlenosti ondje iznosi vrtoglavih 26,2 posto, a stopa nezaposlenih među mladima je zapanjujućih 55,5 posto.

'Stanje je jako ozbiljno', rekao je njemački ekonomist Alexander Krueger. 'Očekujem da će se ovaj trend nastaviti. Gospodarstva država poput Španjolske, Italije i Portugala trenutno su u prilično lošem stanju tako da stopa nezaposlenosti može ići samo prema gore', dodao je.

Nedavno je stigao i izvještaj o ukupnom BDP-u za posljednju četvrtinu 2012. godine. Pao je za 0,6 posto, što je najlošiji rezultat u eurozoni u posljednje četiri godine. Ekonomski analitičari koje je anketirao Bloomberg očekuju nastavak pada BDP-a i u prvim mjesecima 2013. godine, a ukupna stopa nezaposlenosti mogla bi dosegnuti 12,2 posto.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene