Obavijesti Video Pretražite Navigacija
4,5 po Richtera

Novi potres u Italiji, ovaj put najbliže Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postoji opasnost od novih potresa u regiji Emiliji Romagni, ali i šire, obznanila je sinoć talijanska vlada Marija Montija, a jutros se tresla zemlja pokraj Belluna, dakle još bliže Hrvatskoj.

Potres magnitude 4,5 po Richteru zabilježen je rano jutros, u 4.04 sati, na sjeveroistoku Italije na prostoru između Belluna i Pordenonea. Epicentar je bio u mjestu Barcis, na dubini od 7,1 km, obznanio je talijanski Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju.

Pročitajte i ovo Potres u Rakovici Zastrašujuć prizor Objavljena snimka potresa u Rakovici: "Treslo je 10 do 15 sekundi. Oštećena je crkva i zgrada općine...” Potres u Italiji 5,0 stupnjeva Snažan potres pogodio Italiju, dobro se osjetio i u Hrvatskoj: "Zaljuljali su se krevet, luster i namještaj"

Rano jutros zabilježeni su i potresi u regiji Emiliji, odnosno kod Modene gdje su potresi od 20. i 29. svibnja odnijeli 26 života i ostavili 14.000 osoba bez krova nad glavom, te nanijeli šete od pet milijardi eura.

>> Italija bi se jednog dana mogla doslovno raspasti...

Da postoji opasnost od novih potresa između mjesta Finale Emilia i Ferrara, ali i šire, obznanila je talijanska vlada u priopćenju koje je predstavljeno novinarima u petak uvečer. Zapravo, vlada je donijela odluku da obznani izvješće posebne Komisije za izučavanje opasnosti od potresa.

Odmah su nastale polemike kako se takvim priopćenjima izaziva panika, ali je Monti na sinoćnjoj konferenciji za novinare kazao kako se želi potaknuti na preventivno djelovanje posebno u gradnji i učvršćivanju zgrada, a time smanjenju žrtava i šteta od potresa. (Agencija VLM)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene