Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provincija Kerman

Niz snažnih potresa na jugoistoku Irana: Ozlijeđeno najmanje 18 ljudi, oštećeno 20 kuća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Provinciju Kerman na jugoistoku Irana pogodio je niz snažnih potresa ozlijedivši pritom najmanje 18 ljudi i oštetivši 20 kuća, objavio je Reuters.

Prvi potres magnitude 5,9 stupnjeva po Richterovoj ljestvici zabilježen je u utorak ujutro sa epicentrom 56 kilometara sjeverno od Kermana, grada sa više od 820.000 stanovnika.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna"

Nakon prvog potresa uslijedio je niz naknadnih da bi tijekom noći s utorka na srijedu bio registriran novi potres magnitude 6 stupnjeva po Richteru. Epicentar posljednjeg potresa bio je 64 kilometra sjeverno od Kermana i registriran je u jedan sat ujutro. Zasad nema podataka ima li u tom potresu ozlijeđenih odnosno materijalne štete.

Iranski državni mediji prenijeli su da su ranije oštećene kuće uglavnom bile starije građevine. U potresu jačine 7,3 stupnja koji je to područje pogodio prošlog mjeseca poginulo je najmanje 530 osoba. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene