Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jak i nasilan

Novi potres jačine 5,8 stupnjeva pogodio Christchurch

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres jačine 5,8 stupnjeva pogodio je Novi Zeland u blizini grada Christchurch, potaknuvši evakuaciju javnih zgrada, objavio je američki geološki institut.

Zasad nema izvješća o žrtvama. Potres se dogodio na vrlo maloj dubini od 4,7 kilometara. 'Bio je nevjerojatno nasilan', izjavio je jedan slušatelj za Radio Novi Zeland.

Grad Christchurch je treći po veličini grad na Novom Zelandu koji se još oporavlja od potresa jačine 6,3 stupnjeva u veljači u kojem je poginulo oko 180 ljudi i nastala štetu od oko 15 milijardi novozelandskih dolara.

Radio Novi Zeland javio je da su šoping centri i poslovni prostori evakuirani, te da je u nekim okruzima nestalo struje. Potres manje jačine pogodio je Christchurch u rujnu prošle godine. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tlo i dalje podrhtava Razorni potres od 8,1 stupanj pogodio Novi Zeland - Uspješno provedena evakuacija, izgleda da se valovi smiruju: ''Čekamo signal da se vratimo kući'' Brenton Tarrant (Foto: Arhiva/AFP) ubio 51 osobu Napadač iz Christchurcha osuđen na doživotni zatvor bez mogućnosti uvjetnog otpusta

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene