Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gdje je nestao?

VIDEO Jedan od najvećih misterija: Zrakoplov namjerno usmjeren prema Antarktiku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi dokumentarac National Geographica, koji bi trebao biti prikazan idućeg mjeseca, pokušava pronaći odgovor na pitanje što se dogodilo s nestalim letom MH370 Malaysia Airlinesa.

Let MH370 možda je namjerno usmjeren izvan zacrtanog plana leta od strane nekog u pilotskoj kabini tog zrakoplova, tvrdi se u novom dokumentarcu, koji iznosi rezultate analiza svjetski uglednih stručnjaka za zrakoplovne nesreće. Oni su otkrili da je zrakoplov letio još satima nakon što je s njim izgubljen svaki kontakt.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I dalje misterij MH370 Dvije godine nakon nestanka obitelji žrtava traže da se potraga nastavi Slika nije dostupna Crna obljetnica Misterij i godinu dana od nestanka: 'Bol obitelji ne može se opisati, još teže podnijeti'

Pažljivo proučavanje dokaza otkrilo je da je let MH370 napravio tri skretanja nakon posljednjeg radio kontakta, prvo ulijevo te zatim još dva, koja su zrakoplov usmjerila prvo prema zapadu, a onda na jug prema Antarktiku, prenosi Daily Mail.

Ta skretanja snažno sugeriraju da je netko u pilotskoj kabini zrakoplov namjerno skrenuo sa zacrtanog plana leta. 'Ta nesreća je privukla pažnju svijeta na način koji nisam vidio u svojoj 40-godišnjoj karijeri', rekao je Malcolm Brenner, svjetski vodeći stručnjak za uzroke zrakoplovnih nesreća.

Malezija: Nestanak MH370 'nesretan slučaj'

Trenutna potraga za nestalim letom MH370 trajat će do kraja svibnja 2015. godine, nakon čega će biti obustavljena. Nakon toga će vlade Malezije, Australije i Kine procjeniti što i kako dalje.

Let MH370 nestao je bez traga 8. ožujka 2014. godine na letu Kuala Lumpur-Peking s 239 putnika i članova posade.

Zajednički koordinacijski centar za provođenje potrage, koji predvodi Australija, dosad je pretražio 22.000 kvadratnih kilometara dna Indijskog oceana, što iznosi oko 36 posto glavnog zacrtanog područja potrage.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene