Pištolj, ilustracija
Pištolj, ilustracija Foto: Getty Images

Pucnjava se dogodila u američkoj saveznoj državi Texas. Ubijeno je najmanje troje ljudi, a za napadačem se još uvijek traga.


Policija grada Austina je objavila da su njezini službenici stigli na mjesto pucnjave koja se dogodila u sjeverozapadnom dijelu glavnog grada Teksasa.

Vezani članci Američka vojska u Zadru - 2 Impresivne slike iz Zadra: Američka vojska stigla u Hrvatsku, imaju poseban razlog Policija u Sloveniji, ilustracija (Foto: AFP) U Sloveniji uhićen mladić koji je planirao pucnjavu u srednjoj školi, oružje nabavio iz SAD-a: "S time se naša policija do sada nije susretala"

 

Austin-Travis odjel hitne medicinske pomoći objavio je da su tri odrasle osobe preminule na mjestu događaja, a pucnjava je prijavljena nešto prije podneva po lokalnom vremenu.

 

 

"Trenutno nema informacija o novim žrtvama", navedeno je na Twitter profilu odjela otprilike sat vremena nakon što je prvi put zaprimljena prijava o incidentu.

Policija je pozvala stanovnike da izbjegavaju mjesto događaja.  

Osumnjičen je 41-godišnji Stephen Broderick, a moli građane ako ga vide, da odmah dojave njegovu lokaciju. 

 

 

Šef policije, Joe Chacon, je na konferenciji za medije rekao da će dati sve od sebe da se osumnjičenik privede. Preliminarne informacije ukazuju na to da je Broderick poznavao žrtve, dvije žene i muškarca, te da je pucnjava bila usmjerena na njih, prenosi USAToday.

Broderick je bivši detektiv okruga Travis te se već suočio s optužbama za seksualno zlostavljanje djeteta. Uhićen je u lipnju prošle godine te je 16 dana proveo u zatvoru prije nego li što je izašao uz jamčevinu od 50 tisuća dolara.