Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zrakoplov kompanije Northwest Airlines na letu 253 iz Amsterdama, nakon slijetanja u Detroit zatražio je intervenciju hitnih službi zbog verbalnog ispada jednog putnika, izvijestile su američke TV mreže, prenoseći izjave dužnosnika zračne luke Detroit Metro.


MSNBC News izvijestio je iz Detroita, citirajući policijski izvor, kako se ‘ne čini da je to ozbiljan izgred’. Riječ je o istom letu Amsterdam-Detroit, koji za Northwest obavlja aviokompanija Delta Air Lines, u kojem je na Božić, 23-godišnji Nigerijac Umar Faruk Abdulmutalab bezuspješno pokušao teroristički napad s malom eksplozivnom napravom.

Policijski dužnosnici kazali su da je putnik koji je izazvao verbalni izgred, također Nigerijac, koji se jedan sat zadržao u nužniku zrakoplova, a kada je izišao počeo se čudno ponašati. Glasnogovornica Delta Airlinesa, Susan Elliott kazala je da su članovi posade leta 253 tražili da služba sigurnosti preuzme putnika nakon što je počeo s remećenjem reda u kabini. Ostalih 255 putnika sigurno je napustilo zrakoplov, kazala je Elliott.

>> Napadač na američki zrakoplov prošao sigurnosnu provjeru u Nigeriji

Vezani članci Policija u Engleskoj, ilustracija (Foto: AFP) Automobilom se zaletio u policijsku postaju na sjeveru Londona, zgrada evakuirana Policija pred bolnicom St. Thomas u Londonu Policija blokirala bolnicu u središtu Londona zbog "sigurnosnog incidenta"

Glasnogovornik zračne luke Scott Wintner rekao je da se radi o istom letu na kojem je na Božić aktiviran eksploziv. ‘Pilot je tražio pomoć hitnih službi odmah po slijetanju’, kazao je. Osoblje sigurnosti i drugo osoblje zračnih luka u SAD-u, povećalo je stupanj pozornosti nakon božićnog napada, a policijski dužnosnici su izvijestili i o drugim manjim izgredima na letovima za Detroit, no izgred s Nigerijcem izazvao je najviše zabrinutosti. (Hina)