Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novi hrvatski optuženici u slučaju Reebok

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka agencija za nadzor financijskih tržišta SEC podigla je kaznenu prijavu na okružnom sudu u New Yorku protiv troje hrvatskih državljana, optuživši ih za suučesništvo u aferi Reebok.

Bruno Verinac (37) iz Hamburga, Antun Dilber (67) iz Pule i Anto Kršić (62) iz Županje imena su trojice novooptuženih - do njih su istražitelji došli uz pomoć opširnog priznanja i suradnje prvooptuženog Davida Pajčina, koji se 'proslavio' trgovanjem Reebokovim dionicama na osnovu povlaštenih informacija.

Pročitajte i ovo Predsjednik SAD-a Joe Biden Čeka se reakcija SAD-a Zbog smrti američkih vojnika raste pritisak na Bidena: "Jedini odgovor mora biti razorna vojna odmazda" Ilustracija Danas je Dan D Prijeti li SAD-u unutarnji sukob? Guverner se zainatio, stigla mu je ogromna podrška, čeka se Bidenov potez

Naime, on je neposredno prije preuzimanja Reeboka od strane Adidasa kupio velik broj opcija na dionice Reeboka, čime je na dan objave preuzimanja zaradio više od šest milijuna dolara.


Američka regulatorna agencija SEC razotkrila je shemu prijevare

U tome poslu Pajčin nije poslovao samo u svoje ime, već i preko bankovnih računa drugih osoba koje su sa njim bile u dosluhu - kao i Pajčinova teta Sonja Antičević, i Verinac, Dilber i Kršić imali su svoje bankovne račune u austrijskoj banci Direktanlage.at, koje je Pajčin koristio za svoje transakcije. Dilber, koji ima 67 godina, prema navodima SEC-a živi u Njemačkoj, dok 62-godišnji Kršić i 37-godišnji Verinac žive u Hrvatskoj.

U ovoj aferi optuženo je 17 osoba, a do sada su priznale dvije - Pajčin i njegov kompanjon Stanislav Shpigelman.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene