Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka agencija za nadzor financijskih tržišta SEC podigla je kaznenu prijavu na okružnom sudu u New Yorku protiv troje hrvatskih državljana, optuživši ih za suučesništvo u aferi Reebok.


Bruno Verinac (37) iz Hamburga, Antun Dilber (67) iz Pule i Anto Kršić (62) iz Županje imena su trojice novooptuženih - do njih su istražitelji došli uz pomoć opširnog priznanja i suradnje prvooptuženog Davida Pajčina, koji se 'proslavio' trgovanjem Reebokovim dionicama na osnovu povlaštenih informacija.

Vezani članci Ilustracija Škola će učenike disciplinirati batinama, poznato i kako će tući djecu: "Roditelji su to tražili" Slika nije dostupna Tvrtke moraju objaviti koliko šefovi zarade više od radnika

Naime, on je neposredno prije preuzimanja Reeboka od strane Adidasa kupio velik broj opcija na dionice Reeboka, čime je na dan objave preuzimanja zaradio više od šest milijuna dolara.


Američka regulatorna agencija SEC razotkrila je shemu prijevare

U tome poslu Pajčin nije poslovao samo u svoje ime, već i preko bankovnih računa drugih osoba koje su sa njim bile u dosluhu - kao i Pajčinova teta Sonja Antičević, i Verinac, Dilber i Kršić imali su svoje bankovne račune u austrijskoj banci Direktanlage.at, koje je Pajčin koristio za svoje transakcije. Dilber, koji ima 67 godina, prema navodima SEC-a živi u Njemačkoj, dok 62-godišnji Kršić i 37-godišnji Verinac žive u Hrvatskoj.

U ovoj aferi optuženo je 17 osoba, a do sada su priznale dvije - Pajčin i njegov kompanjon Stanislav Shpigelman.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju