Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

SAD je imenovao otpravnika poslova u Libiji nakon smrti veleposlanika Christophera Stevensa, ubijenog tijekom napada na američki konzulat u Bengaziju 11. rujna.


Imenovanje diplomata Laurencea Popea, koji je bio u mirovini, "pokazuje veliki angažman SAD-a u odnosima naših dviju zemalja i prema libijskom narodu, dok zemlja napreduje prema demokratskom poretku", prema priopćenju glasnogovornice State Departmenta Victorie Nuland.

Vezani članci Slika nije dostupna BIH: Tužiteljstvo inzistira na najvećoj kazni za Mevlida Jaraševića Slika nije dostupna Velika Britanija i Njemačka također zatvaraju veleposlanstva!

>> Washington: Napad na konzulat u Bengaziju bio je 'teroristički'

"Otpravnik poslova Pope namjerava raditi s libijskim vladom i narodom tijekom povijesnog razdoblja punog izazova, dok gradimo mostove između naša dva naroda", kazala je Nuland.

Ministar savjetnik Pope bio je američki diplomat od 1969. do mirovine u listopadu 2000., nakon što je nakratko bio veleposlanik SAD-a u Kuvajtu. Bio je na raznim visokim funkcijama u State Departmentu, posebice za regiju Arapsko-perzijskog zaljeva i na području antiterorizma. Bio je i veleposlanik SAD-a u Čadu tijekom 1990.-ih.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook