Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sedamnaestogodišnji mladić iz okolice Žepča najnovija je žrtva snježnog nevremena koje od subote paralizira život u Bosni i Hercegovini, u kojoj je zbog nezabilježeno obilnih snježnih padalina i niskih temperatura već preminulo šest osoba.


Odjel gorske službe spašavanja iz Zenice čiji su pripadnici tragali za Ejubom Nadžakom iz Željeznog Polja potvrdio je u subotu kako je on u prijepodnevnim satima pronađen mrtav. Utvrđeno je kako je uzrok smrti smrzavanje.

Vezani članci Granični policajac u BiH Pet Afganistanaca uhićeno u BiH u zajedničkoj akciji s hrvatskom policijom, sumnja se da su krijumčarili migrante Prevrnula se prikolica na autocesti A1 01 Snijeg i orkanska bura stvaraju velike probleme u prometu: Na A1 prevrnula se prikolica, ne putujte ako ne morate

>> BiH: Šest osoba umrlo od hladnoće, snijeg potpuno prekrio vozila

Iz uprave Civilne zaštite Republike Srpske potvrđeno je kako njeni pripadnici tragaju za četveročlanom obitelji koja je navodno nestala na području Kalinovika u istočnoj Bosni. Potragu otežavaju snježni nanosi veći od metar i pol kao i činjenica da se radi o rijetko naseljenom području na kojemu nema čak ni signala mobilne telefonije.

Na stotine ljudi bilo je blokirano u petak i subotu na cestama u različitim dijelovima BiH koje su postale neprohodne zbog snijega. Svi oni su međutim spašeni u subotu a posljednja skupina deblokirana je u nedjelju ujutro kod mjesta Drežnica, sjeverno od Mostara. (Hina)