Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nije jeftino ni biti tamo

Navijačima u Katru stiže pojačanje: "Bit će nas iz svih krajeva Hrvatske, ali i dijaspore, od Kanade do Australije"

Aktualno Galerija Nova putovanja u Katar - 3 Nova putovanja u Katar - 3 Foto: DNEVNIK.hr Nova putovanja u Katar - 2 Nova putovanja u Katar - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nova putovanja u Katar - 1 Nova putovanja u Katar - 1 Foto: DNEVNIK.hr Željko Bulić, predsjednik izvršnog odbora CFA Mi Hrvati Željko Bulić, predsjednik izvršnog odbora CFA Mi Hrvati Foto: DNEVNIK.hr +0 Matija Fuček, navijač Galerija 1/5 >>
Planiraju se letovi, bukira smještaj, a skupina navijača kreće već u nedjelju. U novoj fazi natjecanja i ulaznice za stadion su skuplje, a da sudjeluje samo na jednom danu natjecanja, navijač će potrošiti i više od 1000 eura.

Glasovi se u Dohi ne štede, navijači su kao jedno. Pa je Matija još uvijek pod dojmom. Pratio je reprezentaciju kroz skupinu, a u petak ujutro se vratio u Zagreb.

"Bilo je vrhunski. Prije samog odlaska bio sam skeptičan, ali ta jedna organizacija koju su oni napravili u tak maloj državi to je nevjerojatno. Koliko su oni izgradili u 10 godina, pa ja mislim jedno 50 posto grada", kaže Matija Fuček reporterki Dnevnika Nove TV Srni Bijuk.

Na prvenstva je navikao ići, a ovo je od prošlog, kaže, bilo nešto skuplje. Let je stajao oko 5000 kuna, karta u skupini 75 eura, a izazov je bio smještaj.

"Onaj koji je vlasnik karte može smještaj uzet putem službene aplikacije. I kad smo mi gledali bio je moguće samo Fan village, to su vam šatori s dva kreveta, uredno, čisto. Cijena toga je 207 dolara", dodao je.

Pročitajte i ovo Obitelj Luke Modrića na utakmici protiv Belgije - 11 KAKVA SREĆA! Tatini najveći navijači: Luka Modrić u zagrljaju svoje djece nakon utakmice s Belgijom

Smještaj ispod 200 dolara će se teško naći. Dok su se jedni vratili, drugi spremni za put. Oprava je tu, u rukama ulaznica za utakmicu protiv Japana. Cijene su sada porasle na 100 eura.

"Na kraju se pokazalo da je najpovoljnija opcija Istanbul, iz Istanbula Doha i tako se vraćamo nazad sve skupa nekih 650 eura. U utorak se vraćamo i čekamo dalje kako će se razvijati situacija", rekao je Željko Bulić, predsjednik izvršnog odbora CFA Mi Hrvati.

S klubom Mi Hrvati zasad ide 30-ak navijača, ali zainteresirani se još javljaju.

"Tako da će nas biti iz svih krajeva Hrvatske, ali i dijaspore od Kanade do Australije. Pa mislimo da će biti za 1500 više nego što je bilo do sada", rekao je Bulić.

Kada se sve zbroji, jedan navijački dan u Kataru bi vas mogao stajati više od 1000 eura. Jer nije jeftino ni biti tamo.

Pročitajte i ovo Navijači LOL ''Vrlo smo različiti'': Zamijenio hrvatske i srpske navijače, reakcije su postale hit na društvenim mrežama

"Mi smo to imali sve unaprijed preko agencije organizirano i utakmice i smještaj. Mi smo na kruzeru tako da je to možda malo skuplje. Piće je jako skupo. Jučer se nije pitalo, piva je 130 kuna, ali jučer se nije pitalo", kažu Mladen i Dora.

Glavno da je krenulo, lako za novce, novci nisu bitni u životu, bitno je da pobjedimo Japan.

Već se planiraju i daljnja putovanja.

"Mi sad govorimo o jednom čarter letu koji će biti organiziran vrlo vjerojatno za petak, ako prođemo s Japanom, razgovaramo o 30-ak tisuća kuna", kaže Boris Žgomba iz Udruženja putničkih agencija pri HGK.

Samo neka kvadratića u Dohi bude što duže, zaključuje Bijuk.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene