Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Surađuje s istražiteljima

Norveški krvnik 'više nego spreman na razgovor'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveški masovni ubojica Anders Breivik surađuje s istražiteljima, objavila je u subotu policija, ali nije željela potvrditi medijske navode da je planirao napasti kraljevsku palaču i sjedište Laburističke stranke.

Nazivajući se protuislamskim križarom, Breivik je priznao bombaški napad u Oslu i pucački pohod po obližnjem otoku 22. srpnja, kad je ubio 77 ljudi, u najsmrtonosnijem napadu na tlu Norveške od Drugog svjetskog rata. U policiji kažu da su Breivika u petak ispitivali deset sati, pri čemu je potvrdio neke pojedinosti iz ranijih ispitivanja i odgovarao na nova pitanja.

'Vrlo dobro objašnjava svoje postupke i više je nego spreman govoriti o tim događajima', rekao je policijski inspektor Paal-Fredrik Hjort Kraby na konferenciji za novinare. Tabloid Verdens Gang prenio je u subotu da su kraljevska palača i sjedište laburista bile moguće mete napada koje je u svojim planovima zacrtao desničarski ekstremist Breivik.

'To ne možemo komentirati. Samo smo općenito rekli kako je (Breivik) priznao da je bio zainteresiran za druge ciljeve koji su prirodna meta terorista', izjavio je Kraby. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za masakr 77 osoba Suđenje Breiviku počinje 16. travnja 2012. Slika nije dostupna Na osam tjedana Breiviku produljeni zatvor i samica

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene