Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Planirao napad na medijske kuće

Norveški krvnik: 'Bilo mi je jednostavnije napasti na Utoeyi nego ubijati novinare'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počinitelj napada u kojima je u Norveškoj 22. srpnja 2011. ubio 77 osoba, Anders Behring Breivik, namjeravao je napasti i veće lokalne medijske kuće, izvijestila je u subotu norveška javna radio-televizija NRK, koja je tu informaciju dobila od policije.

Tijekom priprema za napade, taj je ekstremist razmatrao i mogućnost podmetanja bombe u sjedište NRK-a u Oslu, kao i u zgradu listova VG i Aftenposten, također smještenima u glavnome norveškom gradu.

NRK na svojim internetskim stranicama izvješćuje kako je Breivik smatrao medije i novinare 'ciljevima visokog prioriteta'. Da bi proveo svoje namjera u djelo dobro se i dugo pripremao. Vozeći se biciklom, locirao je mjesta na koja novinari NRK-a odlaze na pauzu.

Pročitajte i ovo Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji" Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost"

NRK-u je Breivik namijenio dvije bombe od 50 do 60 kg koje je namjeravao sam isporučiti odjeven u uniformu zaposlenika Fed-exa. Policiji je objasnio kako je na kraju odustao od tog plana, procijenivši da je napad na Utoeyu jednostavnije izvesti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene