Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Norveška će Tanzaniji dati 100 milijuna dolara za zaštitu šuma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveška će tijekom sljedećih pet godina Tanzaniji isplatiti 100 milijuna dolara kako bi ta istočnoafrička zemlja smanjila krčenje šuma i pokušala smanjiti emisiju ugljikovog dioksida koje se smatra odgovornim za klimatske promjene, objavljeno je u ponedjeljak.

Norveška, peta zemlja svijeta po izvozu nafte, planira do 2030. godine svoje gospodarstvo učiniti "neutralnim" glede emisije ugljikovog dioksida, dijelom i kupovinom kvota u inozemstvu kao nadoknade za vlastitu proizvodnju stakleničkih plinova.

Pročitajte i ovo Odron zemlje u Tanzaniji - 2 Ilegalni rudnik Užas u Tanzaniji! Blato i zemlja zatrpali ljude, izvučeno 22 tijela: "Pokušavali su zaraditi za život za svoje obitelji" Provjereno: Anna - 5 inspirativna priča "Mislila sam da ću zauvijek živjeti gladna, u zemljanoj kući, bez vode": Anni su Hrvati spasili život, a kakav je on danas pokazala je Provjerenom

U okviru sporazuma s Tanzanijom, Norveška će podržavati istraživanje, obrazovanje i razvoj pokusnih područja za smanjenje deforestacije. Norveška će također razviti način mjerenja količine ugljika kojeg preuzimaju šume.

Norveški premijer Jens Stoltenberg je nakon potpisivanja sporazuma u Dar Es Salaamu rekao da će sporazum Tanzaniju učiniti primjerom ostalim državama za uključivanje šuma u borbu protiv klimatskih promjena.

U pogledu deforestacije, po podacima iz ureda norveškog premijera, zasad se ispred Tanzanije nalaze samo Sudan i Zambija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene