Sa stadiona u Mostaru helikopter HV-a prevezao je tinejdžera s krvarenjem u mozgu na liječenje u Hrvatsku.


Jučer tijekom nogometne utakmice između Zrinjskog i Slavije u Mostaru, u 33. minuti na travnjak stadiona Pod Bijelim brijegom sletio je helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te je u humanitarnom medicinskom letu iz u Split prevezen 16-godišnji mladić iz Mostara, a potom je iz Splita u Zagreb mladić prevezen Vladinim zrakoplovom, nakon čega je hospitaliziran u KBC-u Rebro.

Vezani članci Policajci mlate mladića Ispitani policijski nasilnici u Mostaru: Prijeti im pet godina zatvora za premlaćivanje mladića Panoramski pogled na Mostar (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Županija u BiH osma u Europi prema sedmodnevnoj incidenciji zaraženih koronavirusom

Upit o mogućnosti medicinskog prijevoza 16-godišnjaka iz Mostara, kojem je zbog životne ugroženosti bila potrebna hitna operacija u zagrebačkom KBC-u Rebro, u Državnu upravu za zaštitu i spašavanje u Splitu stigao je oko 18 sati iz Bolnice Mostar, dok je oko 19 sati iz KBC-a Rebro upućen formalni zahtjev u Državni centar 112 za hitan medicinski prijevoz.

Nakon što je ishođeno odobrenje za prelet u BiH, u 19,30 sati odobren je let na relaciji Split-Mostar-Split. Helikopter je poletio iz Splita u 20 sati, te je u 20,30 sati sletio na stadion NK Zrinski u Mostaru i ukrcao pacijenta i tri pratitelja. Oko 21,10 sati vratio se u zračnu luku Resnik - Split gdje je već čekao Zrakoplov Vlade RH, te preuzeo pacijenta i medicinsku pratnju. U Zagreb su stigli oko 22,10 sati.

Šesnaestogodišnjeg pacijenta je preuzela ekipa Hitne medicinske pomoći i prevezla ga u KBC Rebro, izvijestili su Državni centar 112 i Vladin Ured za odnose s javnošću.

Intervenciju helikoptera pogledajte u snimci koju je snimila BHT.