Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pritvorena 14 godina

Nobelovka Aung San Suu Kyi ulaže žalbu na kućni pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zatočena demokratska čelnica Mianmara, aktivistica Aung San Suu Kyi, zatražila je mogućnost podnošenja posebne žalbe na kućni pritvor u kojem je ukupno provela 14 od posljednjih 20 godina, priopćili su njezini odvjetnici.

Dobitnici Nobelove nagrade za mir već su odbačene dvije žalbe na odluku o kućnom pritvoru. Njezina posljednja šansa je Posebni prizivni sud sastavljen od više sudaca u udaljenoj administrativnoj prijestolnici Naypyitawu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ipak ostaje zatvorena Mianmar ukinuo kućni pritvor Suu Kyi Slika nije dostupna Suu Kyi sudu: 'Nisam prekršila propise kućnog pritvora'

>> Mijanmar: Raspuštena stranka Aung San Suu Kyi

>> Mianmar: Vrhovni sud potvrdio kućni pritvor Suu Kyi

Nakon posljednje presude o kućnom pritvoru iz kolovoza 2009., Suu će morati ostati pritvorena i tijekom izbora planiranih za kraj godine. Njezina stranka, Nacionalna liga za demokraciju, osudila je novi izborni zakon kao nedemokratski i odbila se registrirati za nadolazeće izbore. Stranka je stoga automatski raspuštena prošli tjedan. Nacionalna liga za demokraciju pobjedila je na izborima 1990. godine, ali nikada joj nije dozvoljeno da preuzme vlast koju je prisvojila vojna hunta. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene