Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imate nešto za prijaviti?

Noina arka na aerodromu: U prtljazi nosili guštere, zmije, pa čak i krokodila!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krijumčarene životinjske vrste vraćaju se u zemlju iz koje su došle.

Dvije Rumunjke pokušale su u Veliku Britaniju prokrijumčariti 12 iguana iz San Salvadora, sakrivenih u čarape. Životinjama je konačno odredište trebala biti Njemačka, a radi se o vrsti toliko rijetkoj da se vjeruje kako ih ima svega nekoliko stotina u svijetu. Privatnom kolekcionaru, te iguane vrijedile bi i do 200.000 kuna po komadu, prenosi Independent.

Pročitajte i ovo Vuk - 2 Udruge upozoravaju Uhićen splitski psihijatar zbog mučenja 67 pasa i dva vuka: "Kakvi su to ljudi? To su neljudi!" Crvena panda unosan posao ZOO na aerodromu: U prtljazi nosili crvene pande, majmune, zmije, ptice...

Životinje su zaplijenjene na londonskom Heathrowu, gdje se nalazi poseban odjel za takve životinje, nazvan Noina arka.

Zaplijenjene iguane na putu su prema svojem prirodnom staništu na Bahamima, a dvije Rumunjke dobile su zatvorsku kaznu u trajanju od godinu dana. maksimalna kazna za krijumčarenje životinja u Britaniji je sedam godina zatvora.

U prva tri mjeseca 2014. u Britaniji je zaplijenjeno čak 523 životinja i ptica, što govori o velikom crnom tržištu, ali i uspješnosti njihove carinske provjere. Među zaplijenjenim životinjama tako su se našli gigantski gušteri, krokodili, zmije, razne vrste pauka, lemuri, rijetke vrste papiga i brojne zaštićene vrste.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene