Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Krijumčarene životinjske vrste vraćaju se u zemlju iz koje su došle.


Dvije Rumunjke pokušale su u Veliku Britaniju prokrijumčariti 12 iguana iz San Salvadora, sakrivenih u čarape. Životinjama je konačno odredište trebala biti Njemačka, a radi se o vrsti toliko rijetkoj da se vjeruje kako ih ima svega nekoliko stotina u svijetu. Privatnom kolekcionaru, te iguane vrijedile bi i do 200.000 kuna po komadu, prenosi Independent.

Vezani članci Hrvanje s aligatorom Umirovljenik se hrvao s aligatorom kako bi spasio štenca starog tri mjeseca, a sve je snimljeno kamerom Gorila Preslatka snimka osvojila internet: Nježna gorila prišla ozlijeđenom ptiću i pokušala pomoći

Životinje su zaplijenjene na londonskom Heathrowu, gdje se nalazi poseban odjel za takve životinje, nazvan Noina arka.

Zaplijenjene iguane na putu su prema svojem prirodnom staništu na Bahamima, a dvije Rumunjke dobile su zatvorsku kaznu u trajanju od godinu dana. maksimalna kazna za krijumčarenje životinja u Britaniji je sedam godina zatvora.

U prva tri mjeseca 2014. u Britaniji je zaplijenjeno čak 523 životinja i ptica, što govori o velikom crnom tržištu, ali i uspješnosti njihove carinske provjere. Među zaplijenjenim životinjama tako su se našli gigantski gušteri, krokodili, zmije, razne vrste pauka, lemuri, rijetke vrste papiga i brojne zaštićene vrste.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook