Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Krijumčarene životinjske vrste vraćaju se u zemlju iz koje su došle.


Dvije Rumunjke pokušale su u Veliku Britaniju prokrijumčariti 12 iguana iz San Salvadora, sakrivenih u čarape. Životinjama je konačno odredište trebala biti Njemačka, a radi se o vrsti toliko rijetkoj da se vjeruje kako ih ima svega nekoliko stotina u svijetu. Privatnom kolekcionaru, te iguane vrijedile bi i do 200.000 kuna po komadu, prenosi Independent.

Vezani članci S mačkama nikad dosadno Koja je najbizarnija situacija u kojoj ste ulovili mačku? Odgovorili na pitanje i nasmijali i prestrašili gledatelje Hollie Dance, Archiejeva majka Odgođeno gašenje aparata koji malenog Archieja drže na životu: "Danas će biti užasno"

Životinje su zaplijenjene na londonskom Heathrowu, gdje se nalazi poseban odjel za takve životinje, nazvan Noina arka.

Zaplijenjene iguane na putu su prema svojem prirodnom staništu na Bahamima, a dvije Rumunjke dobile su zatvorsku kaznu u trajanju od godinu dana. maksimalna kazna za krijumčarenje životinja u Britaniji je sedam godina zatvora.

U prva tri mjeseca 2014. u Britaniji je zaplijenjeno čak 523 životinja i ptica, što govori o velikom crnom tržištu, ali i uspješnosti njihove carinske provjere. Među zaplijenjenim životinjama tako su se našli gigantski gušteri, krokodili, zmije, razne vrste pauka, lemuri, rijetke vrste papiga i brojne zaštićene vrste.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju