Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvijek radio što želi

VIDEO U 104. godini otrčao 100 metara za OVOLIKO SEKUNDI!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljak Stanislaw Kowalski nekad je hodao na posao, a danas svaki dan pješači do groba svoje supruge.

Djed koji je život proveo 'radeći što hoće' postao je europski rekorder otrčavši utrku na 100 metara za samo 32,79 sekundi u dobi od 104. godine. Postao je najstariji Europljanin koji je sudjelovao u takvoj utrci, oborivši prijašnji rekord koji je držao 96-godišnjak.

Pročitajte i ovo Ilustracija ODGOĐENA UTRKA Stršljeni napadaju: Ništa od Popišanca još neko vrijeme, sigurnost je važnija DŠR Aktivan život A1 donosi Promijenili stav o vježbanju? Po popuštanju mjera porastao broj rekreativaca

Poljak Stanislaw Kowalski rođen  je 14. travnja 1910. godine, ima tri kćeri, 10 unučadi, 12 praunučadi... Unatoč godinama, njegovo zdravlje je savršeno. Iako se nikad nije bavio sportom nego poljoprivredom u svojim stotima postao je stravstveni trkač. 'Volio bih da svatko doživi moje godine zdrav kakav sam ja, da ne znaju što je liječnik', rekao je nakon utrke Kowalski koji i danas živi zdravo, a posebno pazi na hranu koju jede.

Ima 100 godina i još ne želi u mirovinu!

'Ne treba previše jesti u večernjim satima, to može dovesti do bolesti. Lijekovi su skupi, a do  liječnika je nekad teško doći - i što onda? Bolje je ne jesti dovoljno, nego jesti previše', savjeti su koje je udijelio i dodao kako treba puno spavati, a naškoditi neće ni votka ili dvije.

Dok je radio morao je hodati ili voziti bicikli 10 kilometara do posla, a sada kada je u mirovini on još uvijek prelazi istu udaljenost kako bi svaki dan posjetio grob svoje pokojne supruge.

Kowalski je sto metra istrčao za 32,79 sekundi. Nije osvojio svjetski rekord u svojoj generaciji, ali je postao europski rekorder. U utrci je sudjelovao uz mlade koji su stari koliko i njegovi unuci.

Inače, svjetski rekorder među stogodišnjacima je Japanac Hidekichi Miyazaki koji je 100 metara pretrčao za 29,83 sekundi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene