Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačko etičko vijeće, tijelo koje je imenovala savezna vlada, pozvalo je u srijedu na ukidanje zakonske zabrane incesta među odraslim braćom i sestrama.


Kazneno pravosuđe nije prikladno sredstvo "zaštite društvenih tabua", smatra vijeće sa sjedištem u Berlinu.

Vezani članci Halle Berry i Gabriel Aubry (Foto: Profimedia) Veza od pet godina završila optužbama za incest i zlostavljanje: "Vodili smo ljubav tri puta godišnje" Slika nije dostupna Incestuozni brat i sestra izgubili slučaj pred Europskim sudom

Prijedlog vijeća, koje ima savjetodavnu ulogu u vladi i parlamentu, Njemačku bi stavilo uz bok s nekim drugim europskim državama poput Belgije, Nizozemske, Španjolske, Portugala i Luksemburga.

Zaljubili se, dobili dijete, a onda otkrili da su BRAT I SESTRA

Vijeće, koje je imenovala savezna vlada zajedno sa zastupnicima u parlamentu, broji 26 članova i savjetuje političare u etičkim pitanjima koji se tiču društvenih, znanstvenih, zdravstvenih i pravnih pitanja.

U dokumentu objavljenom u srijedu, vijeće je pozvalo njemačke parlamentarce da ukinu odredbu o incestu u kaznenom pravu, tvrdeći da "nije posao (kaznenog prava) nametati moralna mjerila ni postavljati granice spolnih odnosa između zrelih građana". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook