Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi za Merkel

Njemačka potonula u najtežu političku krizu zadnjih desetljeća, ni SPD ne želi u "veliku koaliciju"

Angela Merkel (Foto: AFP)
Angela Merkel (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Angela Merkel (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
S obzirom na izborne rezultate od 24. rujna, nismo na raspolaganju za ulazak u veliku koaliciju, stoji u dokumentu SPD-a.

Njemački Socijalni demokrati još uvijek nisu na raspolaganju da se priključe Kršćanskim demokratima kancelarke Angele Merkel u stvaranju vlade "velike koalicije" nakon što su pregovori s drugim strankama propali, pokazao je stranački dokument u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo 19-godišnjak s nožem, ilustracija Strava u Njemačkoj Mladić nasmrt izbo roditelje i brata: Krvavi pohod preživjela je samo sestra Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti''

"S obzirom na izborne rezultate od 24. rujna, nismo na raspolaganju za ulazak u veliku koaliciju", stoji u dokumentu o kojemu će stranački čelnici raspravljati, a koji je na uvid dobio Reuters. "Ne bojimo se novih izbora."

Ocjene su iznesene nakon što su napori Angele Merkel da sastavi vladu od koalicije triju stranaka propali. Njemačka je zbog toga potonula u najtežu političku krizu zadnjih desetljeća, zbog čega su povećani izgledi za nove izbore.

SPD je osvojio 20,5 posto glasova u rujanskim izborima, što je njihov najgori poratni rezultat nakon što je izgubio važnost zbog položaja 'mlađeg' partnera u često čudnoj koaliciji kojom je dominirala Merkel. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene