Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemački gradić ukida semafore da smanji prometne nezgode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradsko vijeće njemačkog gradića Bohmtea odlučilo je da je najbolji način za poboljšanje cestovne sigurnosti uklanjanje svih semafora i znakova obveznog zaustavljanja iz središta grada.

Od petka će iz centra Bohmtea nestati sva prometna signalizacija, što bi trebalo smanjiti broj prometnih nezgoda i olakšati život pješacima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rezultat testiranja Dozvolili su biciklistima ono što je SVIMA ZABRANJENO Slika nije dostupna Uvažene tvrdnje iz žalbe Ukinute presude bivšim čelnicima Podravke zbog mita

U području koje svaki dan koristi 13.500 automobila, vozači i pješaci će imati jednaka prava prvenstva, rekao je gradonačelnik Bohmtea Klaus Goedejohann.

Zamisao o uklanjanju signalizacije u cilju povećanja sigurnosti u prometu, nazvanu "Zajednički prostor", osmislio je nizozemski prometni stručnjak Hans Monderman, a podupire je i Europska unija, koja će platiti polovicu od ukupno 1,2 milijuna eura troškova uklanjanja semafora i prometnih znakova u Bohmteu.

Mondermanov koncept već se primjenjuje u gradiću Drachtenu na sjeveru Nizozemske i zasad pokazuje veliku uspješnost, jer je broj prometnih nezgoda značajno opao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene