Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog diplomatskih odnosa

Njemačka zaustavljala postupke protiv Gadafijeva sina Saifa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postupke protiv najmlađeg sina bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija, Saifa al-Araba njemačke su vlasti u nekoliko navrata zaustavile kako bi spriječile pogoršanje diplomatskih odnosa s Libijom, piše u subotu tjednik Spiegel.

Prema Spiegelu njemačko ministarstvo vanjskih poslova je pet puta dalo na znanje ministarstvu pravosuđa u Muenchenu da bi istrage o Saifu al-Arabu, koji je studirao u bavarskoj prijestolnici, mogle izazvati diplomatske probleme.

Između 2006. i 2010. njemačka policija je izdala 11 istražnih izvješća protiv njega zbog trgovine oružjem, nasilnog ponašanja, vožnje bez vozačke dozvole i uvrede policajca, a procedure su blokirane svaki puta kada bi dosegle određeni stupanj, navodi list.

Interni policijski izvori optužuju njemačke tajne službe za to blokiranje, dodaje Spieegel. Najmlađi sin libijskoga vođe Saif al-Arab i troje unučadi poginuli su u travnju u NATO-ovu raketnom napadu u Tripoliju. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otišao na jug Gadafijev sin Mutasim pobjegao iz Sirta Slika nije dostupna Ubijen u napadu Gadafijev sin pokopan uz zazivanje osvete saveznicima

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene