Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Postupke protiv najmlađeg sina bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija, Saifa al-Araba njemačke su vlasti u nekoliko navrata zaustavile kako bi spriječile pogoršanje diplomatskih odnosa s Libijom, piše u subotu tjednik Spiegel.


Prema Spiegelu njemačko ministarstvo vanjskih poslova je pet puta dalo na znanje ministarstvu pravosuđa u Muenchenu da bi istrage o Saifu al-Arabu, koji je studirao u bavarskoj prijestolnici, mogle izazvati diplomatske probleme.

Između 2006. i 2010. njemačka policija je izdala 11 istražnih izvješća protiv njega zbog trgovine oružjem, nasilnog ponašanja, vožnje bez vozačke dozvole i uvrede policajca, a procedure su blokirane svaki puta kada bi dosegle određeni stupanj, navodi list.

Interni policijski izvori optužuju njemačke tajne službe za to blokiranje, dodaje Spieegel. Najmlađi sin libijskoga vođe Saif al-Arab i troje unučadi poginuli su u travnju u NATO-ovu raketnom napadu u Tripoliju. (Hina)

Vezani članci Zlostavljanje, ilustracija Šokantan zločin u Splitu: Majka iz pakla silovala vlastitog sina, osuđena je na nepunih pet godina zatvora Slika nije dostupna Nogometni playboy i političar: Počelo suđenje sinovima diktatora