Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epidemija traje i dalje

Njemačka: Umrlo 36 ljudi od EHEC-a, trgovine bez povrća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnici su pregledali zaposlenike farme za koju sumnjaju da je s nje krenula zaraza. Četvero radnika zaraženo je EHEC-om, jeli su klice češnjaka i brokule.

Nakon izbijanja zaraze EHEC-om i svaljivanje krivnje na krastavce, rajčicu i salatu police trgovina na odjelu povrća i voća diljem Njemačke sada su prazne. Sve one trebaju biti popunjene do petka. Liječnici su pregledali radnike sa farme odakle je krenula zaraza. Njih četvero, od devet, pokazalo je znakove infekcije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbacuju optužbe Egipat: Nismo mi odgovorni za E. coli Slika nije dostupna Pojeli mljeveno meso Sedmero djece zaraženo E.coli još u bolnici

Zaraženi radnici jeli su klice brokule i češnjaka. Ministar poljoprivrede Donje Saske Gert Lindemann ističe kako nije poznato jesu li zaposlenici donijeli zarazu od nekud ili su se pak zarazili u mjestu u kojem rade. Klice koje se uzgajaju na toj farmi dolaze pak iz različitih zemalja svijeta, piše Bild.

Zaraza EHEC-om u Njemačkoj je izbila prije 44 dana. Od tada je preminulo 36 ljudi, a njih 3238 još je zaraženo. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene