Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Liječnici su pregledali zaposlenike farme za koju sumnjaju da je s nje krenula zaraza. Četvero radnika zaraženo je EHEC-om, jeli su klice češnjaka i brokule.


Nakon izbijanja zaraze EHEC-om i svaljivanje krivnje na krastavce, rajčicu i salatu police trgovina na odjelu povrća i voća diljem Njemačke sada su prazne. Sve one trebaju biti popunjene do petka. Liječnici su pregledali radnike sa farme odakle je krenula zaraza. Njih četvero, od devet, pokazalo je znakove infekcije.

Vezani članci Slika nije dostupna Egipat: Nismo mi odgovorni za E. coli Slika nije dostupna Sedmero djece zaraženo E.coli još u bolnici

Zaraženi radnici jeli su klice brokule i češnjaka. Ministar poljoprivrede Donje Saske Gert Lindemann ističe kako nije poznato jesu li zaposlenici donijeli zarazu od nekud ili su se pak zarazili u mjestu u kojem rade. Klice koje se uzgajaju na toj farmi dolaze pak iz različitih zemalja svijeta, piše Bild.

Zaraza EHEC-om u Njemačkoj je izbila prije 44 dana. Od tada je preminulo 36 ljudi, a njih 3238 još je zaraženo. (Agencija VLM)