Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispričali se zbog zabune

Njemačka: Umjesto božićnog ragua umirovljenicima poslužili - pseću hranu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gladni umirovljenici u njemačkom gradu Osnabrucku šokirali su se kada im je lokalna dobrotvorna ustanova umjesto ragua za Božić dostavila - pseću hranu!

Dobrotvorna udruga Osnabrucker Tafel zabunom je dostavila pseću hranu dostavljena na najmanje tri adrese.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jezivo svjedočanstvo Zatočeni su u sobama, u neljudskim uvjetima zbog kojih umiru: "Moj je djed u bolnicu stigao žedan i gladan" Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni

Do 'zbrke' je dovela ambalaža. Naime, pseća hrana je bila zapakirana u staklenci na kojoj je bila zalijepljena etiketa 'mesno jelo iz staklenke', a tek malim slovima je pisalo kako je to životinjska hrana.

No, ili su umirovjenici previdjeli sitna slova ili je pseća hrana izgledala toliko primaljivo da je najmanje jedan sadržaj staklenke podgrijao u tavi.

'Tek zbog čudnog mirisa postao je sumnjičav i uzeo naočale', kazao je jedan zaposlenik dobrotvorne udruge za Neue Osnabrucker Zeitung te dodao kako je jedan umirovljenik dostavljeni obrok i pojeo.

Udruga je na svojoj internetskoj stranici objavila kako svaki dan od raznih sponzora prikupi oko 5 tona hrane te kako ih potom sortiraju i dostavljaju potrebitima.

'Naš skladištar svaki dan razvrstava tone namirnica i moguće je da zbog neuobičajenog pakiranja za pseću hranu nije primijetio o čemu se radi', kazao je Dieter Mollmann iz udruge Osnabrucker Tafel te dodao kako ne može isključiti kako i drugi nisu dobili pseću hranu. 'Jako nam je žao što je došlo do zabune te ćemo ubuduće s još više pažnje razvrstavati namirnice'.

Proizvođač poslužene pseće hrane kazao je kako je na deklaraciji jasno istaknuto da se radi o hrani za životinje, no napominju kako je ona u potpunosti bezopasna za ljude.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene