Policija u Njemačkoj, ilustracija (Foto: AFP)
Policija u Njemačkoj, ilustracija (Foto: AFP)

Policija u njemačkom Offenbachu uhitila je u utorak trojicu osumnjičenika zbog sumnje da su planirali terorističke napade po nalogu tzv. Islamske države.


''Uhićeni su obavljali pripreme za napad vatrenim oružjem i eksplozivom na rajnsko-majnskom području (Frankfurt i okolica) s ciljem ubijanja što većeg broja osoba'', stoji u priopćenju državnog tužiteljstva u Frankfurtu na Majni.

Vezani članci Njemačka vojska, ilustracija (Foto: AFP) Brže se približava cilju: Njemačka najavila povećanje izdataka za obranu Abu Omar al Shishani zamagljenog lica (Foto: Arhiva/AFP) "Ministar rata" Islamske države završio iza rešetaka u Ukrajini

Riječ je o jednom 24-godišnjem državljaninu Njemačke makedonskog porijekla te o dvojici turskih državljana, starih 22 i 21 godinu, koji su otprije poznati kao simpatizeri IS-a. ''Protiv uhićenih akcija je izvedena pravovremeno kako bi se spriječila opasnost“, priopćilo je državno odvjetništvo.

Zasad nije poznato jesu li uhićeni već odabrali konkretne ciljeve za napad. Prvooptuženi 24-godišnjak osumnjičen je i za nabavu kemikalija za izradu eksplozivnog sredstva.

U Frankfurtu na Majni 2011. se dogodio i prvi teroristički napad u Njemačkoj s islamističkom pozadinom, u kojem je migrant s Kosova ubio dva američka vojnika. (Hina)