Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemačka: Stjepan Prnjat mogao bi biti izručen Italiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvat kojeg se smatra jednim od čelnika lanca krijumčara droge i koji uhićen u u okolici Frankfurta u koordiniranoj akciji više europskih policija, mogao bi iz Njemačke biti izručen talijanskom pravosuđu.

Hrvat Stjepan Prnjat (36) uhićen je u Hofheimu blizu Frankfurta i jedna je od tri osobe uhićene u Njemačkoj u okviru operacije u kojoj je u šest europskh država uhićeno nekoliko desetaka osoba, navodi agencija dpa, pozivajući se na glavnu državnu odvjetnicu u Frankfurtu Doris Moeller-Scheu. Iako njemački izvori ne navode njegovo ime, radi se nedvojbeno o Stjepanu Prnjatu koji je u Njemačkoj uhićen ne temelju talijanske tjeralice.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja

Čelnici USKOK-a i hrvatske policije na konferenciji za tisak su u srijedu objavili da je međunarodnoj akciji pod nazivom "Kolovoz" otkrivena skupina krijumčara kokaina kojoj je na čelu bio Riječanin Stjepan Prnjat. 

Lanac, koji je drogom opskrbljivao zapadnoeuropsko i
hrvatsko narko tržište, razbijen je u suradnji s istražiteljima iz
Italije, Njemačke, Austrije i Luksemburga.

U akciji je do sada uhićeno 10 hrvatskih državljana, među kojima i 36-godišnji Prnjat koji je uhićen u Frankfurtu u utorak ujutro. 

Za Prnjatom je tjeralicu raspisala i Hrvatska.

Tiskovnu konferenciju u petak su u Trentu održali i predstavnici talijanske policije i financijske straže. 

Tamo je rečeno kako je međunarodna organizacija krijumčara droge bila je sastavljena od hrvatskih, albanskih i građana drugih zemalja s područja bivše Jugoslavije i krijumčarila je drogu iz Turske i Južne Amerike u Italiju i druge europske zemlje. 

Međunarodna akcija europskih policija, kako su rekli Talijani, imala je svoj početak je prije dvije i pol godine kada je na austrijsko-talijanskom graničnom prijelazu, u nadležnosti tužiteljstva u Trentu, zaustavljena pošiljka kokaina namjenjena talijanskom tržištu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene