Horst Seehofer (Foto: AFP)
Horst Seehofer (Foto: AFP)

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer dat će ostavku na mjesto vođe Kršćansko-socijalne unije (CSU), rekli su izvori iz te stranke.


On također namjerava odstupiti s ministarskog mjesta prije kraja ovog parlamentarnog saziva 2021. godine, rekli su izvori iz CSU-a. Seehofer bi trebao dati izjavu o ostavci sljedećeg tjedna, a novi vođa trebao bi biti izabran na konferenciji početkom sljedeće godine.

Vezani članci Migranti, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Dramatično upozorenje njemačkog ministra: "Prijeti nam izbjeglički val veći od onoga iz 2015. godine" Dubravko Ponoš dao mandat na raspolaganje (Foto: Marin Tironi/PIXSELL) - 2 Dubravko Ponoš: "Spreman sam se suočiti sa svim posljedicama svoje neprimjerene komunikacije, a Ćorić za razgovor zna godinu dana"

Seehoferov (69) javni razlaz s kancelarkom Angelom Merkel u vezi s migracijama i sigurnosti na granicama ranije tijekom godine srušio je popularnost svih triju sastavnica vlade: njegove CSU, Merkeličine CDU i socijaldemokrata lijevog centra.

Upućeni su mu brojni pozivi na ostavku s mjesta ministra unutrašnjih poslova.

Na izborima za bavarski parlament CSU je s osvojenih 37,2 posto izgubio deset posto glasova i time apsolutnu većinu koju je imao u Bavarskoj.

(Hina)