Horst Seehofer (Foto: AFP)
Horst Seehofer (Foto: AFP) Foto: Afp

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer dat će ostavku na mjesto vođe Kršćansko-socijalne unije (CSU), rekli su izvori iz te stranke.


On također namjerava odstupiti s ministarskog mjesta prije kraja ovog parlamentarnog saziva 2021. godine, rekli su izvori iz CSU-a. Seehofer bi trebao dati izjavu o ostavci sljedećeg tjedna, a novi vođa trebao bi biti izabran na konferenciji početkom sljedeće godine.

Vezani članci Angela Merkel Odrasla iza željezne zavjese, 16 godina je vodila najmoćniju europsku zemlju, a sada je veseli što neće više morati donositi odluke Angela Merkel Fotografije Angele Merkel kakve nismo viđali često, u slobodno vrijeme voljela je biti na plaži i planinariti s mužem

Seehoferov (69) javni razlaz s kancelarkom Angelom Merkel u vezi s migracijama i sigurnosti na granicama ranije tijekom godine srušio je popularnost svih triju sastavnica vlade: njegove CSU, Merkeličine CDU i socijaldemokrata lijevog centra.

Upućeni su mu brojni pozivi na ostavku s mjesta ministra unutrašnjih poslova.

Na izborima za bavarski parlament CSU je s osvojenih 37,2 posto izgubio deset posto glasova i time apsolutnu većinu koju je imao u Bavarskoj.

(Hina)