Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna je žena poginula na aeromitingu u južnoj Njemačkoj kada se dvokrilni zrakoplov srušio među gledatelje a oko 20 osoba je ozlijeđeno od kojih petero ozbiljno.


Dvokrilac tipa Tiger Moth iz tridesetih godina prošlog stoljeća uzletio je s drugim zrakoplovima kako bi sudjelovao u skupnoj formaciji ali je skrenuo desno i srušio se među gledatelje aeromitinga održanog 25 kilometra sjeverno od Nuernberga.

Vezani članci Ivana Brkić Tomljenović (Foto: Dnevnik.hr) Novinarka Nove TV iz snijegom blokiranog Obertauerna: "Apsolutno niti jedna cesta nije prohodna" Izbori u Bavarskoj još jedan udarac za vladu Angele Merkel (Foto: AFP) Izbori u Bavarskoj još jedan udarac za vladu Angele Merkel

Svjedoci su rekli da je ženu zahvatio propeler zrakoplova. Pilot je neozlijeđen, rekla je policija.

'Pili smo kavu kada su kroz zrak počeli letjeti stolovi i stolice i odjednom se pred nama pojavio propeler zrakoplova', rekao je jedan svjedok. 'Izgleda da je pilot izgubio nadzor nad zrakoplovom', rekao je jedan policajac.

U odvojenom incidentu na drugom aeromitingu u Bavarskoj jedna je žena poginula kada se u zmaju srušila na parkirani zrakoplov. (Hina)