Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ponudite nešto'

Njemačka poziva Iran na ponovne pregovore o nuklearnom oružju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle pozvao je Iran da značajnom ponudom obnovi nuklearne pregovore sa svjetskim silama.

Ministar Westerwelle Izraelcima je poručio da ne dolazi u obzir da se Irancima omogući posjedovanje nuklearne bombe.

'Dijelimo zabrinutost s Izraelcima u pogledu iranskog nuklearnog programa', rekao je novinarima Westerwelle prije razgovora s izraelskim ministrom obrane Ehudom Barakom.

Njegov posjet Jeruzalemu uslijedio je nakon višetjednih povišenih tonova u Izraelu zbog potencijalnog jednostranog napada te zemlje na iranska nuklearna postrojenja. Westerwelle je ponovio poziv premijera Benjamina Netanyahua da svjetske sile postave svojevrsnu 'crvenu liniju', odnosno ograničenja za Teheran.

Pročitajte i ovo Pregovori - 3 Politička trgovina Svi pokušavaju do 76 ruku: "Taj jedan mandat što su dobili od nas je najviše što smo im mogli dati" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

>> Kanada zatvorila veleposlanstvo u Iranu i protjerala iranske diplomate

Westerwelle, čija je zemlja, zajedno s Francuskom, Britanijom, Rusijom, Kinom i SAD-om održala tri kruga bezuspješnih pregovora s iranskim predstavnicima, smatra da još uvijek ima vremena za diplomatsko rješenje ovoga problema.

'Ne tražimo pregovora radi pregovora, već pozivamo iransku vladu da se vrati za pregovarački stol sa značajnom ponudom, što je ključno i iznimno važno u ovome trenutku. Nuklearno oružje u rukama Irana ni u kojem slučaju ne dolazi u obzir', rekao je.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene