Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DJEVOJKA U TEŠKOM STANJU

Njemačka policija uhitila napadača na šesnaestogodišnju djevojku iz Garešnice: Osumnjičenog su pronašli slučajno

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Njemačka policija uhitila je napadača na šesnaestogodišnju djevojku iz Garešnice, koja je prošlog petka teško pretučena u Mainhardtu.

Prema navodima njemačke policije, uhićen je napadač na djevojku (16) iz Garešnice. Djevojka je napadnuta čekićem prošlog petka kad je išla u školu, u Mainhardtu.

Njezina majka ispričala je kako ju je muškarac napao bez ikakva povoda i zadao više udaraca čekićem u glavu.

"Nakon dolaska hitne pomoći je bila u strašnom šoku. Prebacili su je u bolnicu gdje operirana po hitnom postupku. Operacija je trajala šest sati. Ima teške povrede mozga, prijelom lubanje i teške povrede lijevog oka. Također, ruke su joj sasječene te joj je jedna ruka šivana", izjavila je majka za Mojportal.

Kako je izvijestila njemačka policija, tog su jutra u Mainhardtu u okrugu Schwäbisch Hall brutalno pretučene dvije osobe, 16-godišnjakinja i muškarac starosti 55 godina. Oboje su zadobili teške ozljede glave.

Policija je ta dva napada odmah povezala te posumnjala da se radi o istom počinitelju, ali nikakva povezanost između žrtava nije pronađena, niti je bio poznat motiv napada.

Oformljena je posebna istražiteljska skupina "Haltestelle" prvo s 20, a potom s 40 policajaca.

Osumnjičeni je uhićen slučajno, navode mediji.

Naime, tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak policija je zaprimila dojavu koja je dovela do uhićenja 41-godišnjeg muškarca. Njegovi ukućani zvali su policiju, jer je muškarac divljao po stanu. Nakon intervencije na toj adresi, policija je u ponedjeljak detaljnije provjerila prijavljenoga. Utvrdili su da da ranije u odnosu na njega nisu imali postupanja, ali su utvrdili njegovu moguću povezanost s napadima na autobusnim stajalištima od prethodnog petka.

"U ponedjeljak kasno poslijepodne 41-godišnji njemački državljanin iz Mainhadta je uhićen zbog osnovane sumnje da je 7. listopada čekićem napao i izudarao 16-godišnjakinju i 55-godišnjaka i nanio im ozljede opasne po život. Osumnjičeni je u utorak izveden pred nadležnog suca istrage koji je potvrdio nalog za njegovim zadržavanjem. Osumnjičeni je potom odveden u zatvorsku bolnicu", izvijestila je policija.

Prema pisanju tamošnjih medija, djevojka je još uvijek u kritičnom stanju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene