Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Desna internetska postaja

Njemačka policija uhitila 22 osobe zbog širenja neonacizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka policija priopćila je u srijedu da je u velikoj akciji protiv krajnje desne internetske radijske postaje Widerstand Radio (Radio Otpor) uhitila 22 osobe osumnjičene za širenje neonacističke ideologije.

U operaciji u koju je bilo uključeno oko 270 djelatnika policije, policija je pretražila 22 lokacije u 10 od 16 njemačkih saveznih država i zaplijenila veći broj računala i telefona, priopćio je Savezni kriminalistički ured (BKA).

Pročitajte i ovo Ilustracija krao sa suradnicima? Policija istražuje dekana riječkog Ekonomskog fakulteta, sumnja da je pronevjerio čak 384 tisuće eura Ilustracija Represija režima Bjeloruski KGB u masovnoj raciji: Na ispitivanju više od 150 ljudi, mnogi su uhićeni, a nadziru im i mobitele

Postaja se mogla čuti 24 sata dnevno u cijelom svijetu a emitirala je preko servera u Sjedinjenim Državama, priopćio je BKA. Slušatelji bi se na radijskoj internetskoj stranici registrirali pod lažnim imenom i adresom u zapadnonjemačkom gradu Dortmundu, dodaje BKA.

'Istraga je snažna naznaka ljudima drugih krajnje desnih internetskih radijskih postaja da će se širenje pjesama s krajnje desnim i ksenofobičnim tekstovima progoniti čak i na internetu', rekao je čelnik BKA Joerg Ziercke.

S još jednom osobom koja nije uhićena u srijedu broj ukupno osumnjičenih je 23, rekla je glasnogovornica BKA. Svi osumnjičeni su Nijemci u dobi od 20 do 37 godina, dodala je.

Državni tužitelji u Koblenzu istražuju 23 sumnje u stvaranje zločinačke organizacije, poticanje rasne mržnje i druge zločine, rekla je BKA. Internetska stranica radio postaje od prošle godine je, kako izgleda, zabilježila 135.000 posjeta, rekao je Ziercke. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene