Racija u Dürenu (Foto: Henning Kaiser/DPA/PIXSELL) - 3
Racija u Dürenu (Foto: Henning Kaiser/DPA/PIXSELL) - 3 Foto: Henning Kaiser/DPA/PIXSELL

Policija u njemačkoj pokrajini Sjevernoj Rajni-Vestfaliji u četvrtak ujutro u akciji je protiv ljudi iz islamističkih krugova koji su označeni kao potencijalno opasni ekstremisti.


Pretraživani su stanovi i prebivališta u Kölnu i Dürenu, navela je policija, a akcije su uslijedile na temelju informacija dobivenih od sigurnosnih službi. Pripadnici policije tragali su za dokazima pripreme mogućeg napada, navodi se.

Vezani članci Božić, ilustracija Njemačka ostaje u lockdownu: ''Mjere moramo produljiti, po mogućnosti i pooštriti, kako bismo imali lijep Božić" Ponestalo materijala za testiranje na Velesajmu - 1 Predstavnik WHO-a predviđa treći val pandemije: "Reakcija Europe nije bila potpuna"

 

U središtu istrage nalazi se stan u Dürenu, u kojem je policija tražila "dodatne konkretne tragove za planiranje napada". 

Dvojica muškaraca privedena su na saslušanje u Dürenu, doznaje se iz policijskih izvora, a sumnja se da su željeli izvesti teroristički napad. Više detalja o tome za sada nije bilo moguće dobiti. (Hina)