Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubio ih na aerodromu

Albanac s Kosova priznao ubojstvo dvojice američkih vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesetjednogodišnji Albanac s Kosova priznao je pred prepunom sudnicom u Njemačkoj da je u ožujku na frankfurtskom aerodromu ustrijelio dvojicu američkih avijatičara, a još dvojicu ranio, a da su ga na to navele islamističke laži.

Arid Uka koji je na početak suđenja došao u bijeloj košulji do koljena, optužen je za dva ubojstva i tri pokušaja ubojstva, te mu prijeti doživotni zatvor.Dok je govorio, povremeno bi zastao da obriše oči. Rekao je kako je osjećao da mora nešto poduzeti jer je večer prije toga gledao video na kojem su navodno američki vojnici silovali muslimanke.

'Morao sam nešto poduzeti, te su mi slike bile pred očima', rekao je na njemačkom koji zna jer se školovao u Frankfurtu, iako je rođen na Kosovu. Rekao je kako je o religiji i politici razgovarao s jednim prijateljem Amerikancem. Rekao je kako su na njega utjecale laži i propaganda i pokazao je nešto žaljenja. Kad sad gledam, ne shvaćam sam sebe', rekao je. Na trenutke je govorio tako tiho da su mu morali donijeti još jedan mikrofon.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo

Njemačko tužiteljstvo optužilo je Arida Uku za dvostruko ubojstvo i tri pokušaja ubojstva i tvrdi da je njegovo zlodjelo motivirano radikalnim islamizmom. Tužitelji tvrde da se Uka, koji je radio u poštanskom uredu u zračnoj luci, htio osvetiti za američke vojne operacije u Afganistanu. Gomile ljudi su čekala u redu da uđu u sudnicu u Frankfurtu kako bi pratili početak suđenja 21-godišnjem mladiću.

Uka je priznao da je iz neposredne blizine pucao u američke vojnike iz 9-milimetarskog pištolja nakon što je ustanovio da im je odredište Afganistan. Iz povike Alahu Akbar ubio je prvo jednog 25-godišnjaka, a potom i 21-godišnjeg vojnika. Ranio je još dvojicu, a kada je htio zapucati prema trećem američkom vojniku pištolj mu se zaglavio.

Napad je šokirao američke građane, a zgražanje je izrazio i američki predsjednik Barack Obama. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene