Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znaju za optužbe

Njemačka: Jezuiti seksualno zlostavljali učenike prestižne škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj jedne od najprestižnijih srednjih škola u Njemačkoj objavio je da su učitelji tijekom 70-tih i 80-tih godina prošlog stoljeća seksualno zlostavljali nekoliko bivših učenika.

Otac Klaus Mertes kaže da se pokušavaju utvrditi razmjeri toga slučaja nakon što je sedam bivših učenika katoličke škole Canisius Kolleg nedavno prijavilo da su bili žrtve zlostavljanja.

Pročitajte i ovo Autobusna nesreća, ilustracija U samo dva dana Nova autobusna nesreća u Njemačkoj: Ozlijeđeni deseci učenika Bicikli - 5 Djeca oduševljena Rekreacija za sve: Općina svim učenicima trećih razreda poklonila bicikle

Radi se o jednoj od najcjenjenijih škola u Njemačkoj u kojoj su obrazovanje stekli brojni političari, poslovni ljudi i znanstvenici.

Mertes je rekao da su dvojica učitelja, ujedno članova jezuitskog redovničkog reda, ‘sustavno i dugotrajno’ zlostavljali sedam učenika, a vjerojatno i više njih.

Dodao da u školi ne rade od 80-tih godina 20. stoljeća, ali još su živi i znaju za optužbe koje im se stavljaju na teret. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene