Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na server

Skandal u Njemačkoj: Hakeri ukrali podatke 2 MILIJUNA korisnika Vodafonea!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodafone Njemačka potvrdio je u četvrtak kao je jedan od njegovih servera hakiran te su s njega ukradeni podaci dva milijuna klijenata.

Počinitelji hakerskog napada domogli su se imena, adresa, datuma rođenja i brojeva bankovnih računa korisnika Vodafona, objavio je Vodafone. Ipak, nisu u posjedu informacija bankovnih računa klijenata kao što su lozinke, PIN-ovi, brojevi telefona ili nekog drugog podatka koji je potreban za 'skidanje' novca s računa, objavio je AP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije besplatno 'Gmail ne naplaćuje korištenje servisa, ali to ne znači da je besplatan' Slika nije dostupna Britanska Vlada zatražila Policija će imati u uvid u sve što građani vide, napišu, posjete... na internetu

>> Povijesna hakerska pljačka banaka u Hrvatskoj: Uhićen jedan od sudionika

Hakeri su se uspjeli 'dočepati' samo njemačkih klijenata i svi klijenti čiji su podaci ugroženi o tome su obaviješteni.

Vodafon je priopćio kako nije vjerojatno da su počinitelji 'koristili podatke kako bi pristupili bankovnim računima'. Međutim, moguće je da će sada slati lažne emailove u svrhu 'phishinga', odnosno kako bi se domogli informacija o kreditnim karticama.

Napad je odmah primijećen, zaustavljen te prijavljen nadležnim državnim službama. Policija već ima osumnjičenog iako su informacije o njemu za sada javnosti nedostupne. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene