Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vodafone Njemačka potvrdio je u četvrtak kao je jedan od njegovih servera hakiran te su s njega ukradeni podaci dva milijuna klijenata.


Počinitelji hakerskog napada domogli su se imena, adresa, datuma rođenja i brojeva bankovnih računa korisnika Vodafona, objavio je Vodafone. Ipak, nisu u posjedu informacija bankovnih računa klijenata kao što su lozinke, PIN-ovi, brojevi telefona ili nekog drugog podatka koji je potreban za 'skidanje' novca s računa, objavio je AP.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Skandalozni propust: Slučajno objavili osobne podatke čak 18 tisuća pacijenata s koronavirusom, bili su javno dostupni online Nacionalni stožer civilne zaštite U zadnja 24 sata u Hrvatskoj tri novooboljela od koronavirusa, dva slučaja iz Zagreba i jedan iz Splitsko-dalmatinske županije

>> Povijesna hakerska pljačka banaka u Hrvatskoj: Uhićen jedan od sudionika

Hakeri su se uspjeli 'dočepati' samo njemačkih klijenata i svi klijenti čiji su podaci ugroženi o tome su obaviješteni.

Vodafon je priopćio kako nije vjerojatno da su počinitelji 'koristili podatke kako bi pristupili bankovnim računima'. Međutim, moguće je da će sada slati lažne emailove u svrhu 'phishinga', odnosno kako bi se domogli informacija o kreditnim karticama.

Napad je odmah primijećen, zaustavljen te prijavljen nadležnim državnim službama. Policija već ima osumnjičenog iako su informacije o njemu za sada javnosti nedostupne. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook