Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki požari u Njemačkoj

Gore nekadašnji vojni poligoni u šumama jugozapadno od Berlina, evakuirano 500 stanovnika iz okolnih sela

Požari u Njemačkoj (Foto: AFP)
Požari u Njemačkoj (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Požari u Njemačkoj (Foto: AFP) Požari u Njemačkoj (Foto: AFP) Foto: Afp Požari u Njemačkoj - 1 (Foto: AFP) Požari u Njemačkoj - 1 (Foto: AFP) Foto: Afp Požari u Njemačkoj - 2 (Foto: AFP) Požari u Njemačkoj - 2 (Foto: AFP) Foto: Afp Požari u Njemačkoj - 3 (Foto: AFP) Požari u Njemačkoj - 3 (Foto: AFP) Foto: Afp +1 Požari u Njemačkoj - 4 (Foto: AFP) Galerija 1/6 >>
Zbog požara koji bjesne pedesetak kilometara jugozapadno od Berlina u petak je evakuirano nekoliko sela, a gašenje otežavaju ostaci streljiva u tlu na području na kojem su nekad bili vojni poligoni Varšavskog pakta.

"Gašenje otežava činjenica da se možemo kretati i gasiti samo s označenih putova i ne možemo ulaziti svuda u šumu", rekao je glasnogovornik vatrogasaca. Na području pogođenom požarom u vrijeme bivše Istočne Njemačke (DDR) nalazili su se vojni poligoni na kojima su vježbale postrojbe Varšavskog pakta. Otada su mnogi dijelovi tla zagađeni zaostalim streljivom.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama

U četvrtak navečer zbog požara koji je zahvatio oko 400 hektara evakuirano je oko 500 stanovnika triju sela u pogođenom području. "Mi smo već doživjeli nekoliko velikih šumskih požara u ovom području, no ovo su nove dimenzije", rekao je Michael Knape, gradonačelnik Treuenbrietzena, jednog od mjesta u blizini požara.

Policija, prema vlastitim navodima, požar drži pod kontrolom na mjestima na kojima prijeti naseljenim mjestima. Dim od šumskog požara u saveznoj pokrajini Brandenburg proširio se i na obližnje gradove Berlin i Potsdam.

U Berlinu policija u južnim dijelovima grada građanima preporučuje da ne otvaraju prozore. Sjeveroistočni dio Njemačke je najteže pogođen sušom koja na tom području vlada već mjesecima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene